marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lupita Nyong'o: rolul de debut din 12 Years a Slave i-a adus primul Oscar din cariera. Actrita a plans de fericire cand si-a ridicat trofeul: cum a invins 1000 de actrite pentru rolul vietii ei

Lupita Nyong'o a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar, reusind sa castige lupta pentru Oscar in fata lui Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Sally Hawkins si June Squibb.

Lupita Nyong o: rolul de debut din 12 Years a Slave i-a adus primul Oscar din cariera. Actrita a plans de fericire cand si-a ridicat trofeul: cum a invins 1000 de actrite pentru rolul vietii ei

Dupa un an exceptional in care a castigat majoritatea premiilor importante pentru rolul din 12 Years a Slave, Lupita Nyong'o a triumfat si la Oscar, primind cel mai frumos cadou de ziua sa.

 

La 31 de ani, Lupita Nyong'o este numele de pe buzele tuturor in aceasta perioada, dupa ce debutul ei din 12 Years a Slave a impresionat pe toata lumea. Desi este la primul ei rol cinematografic, Lupita, cea care o joaca pe Patsey, sclava de pe plantatia maleficului Edward Epps (Michael Fassbender), a devenit deja una dintre cele mai apreciate actrite de la Hollywood.



"Daaaa. Multumesc Academiei. Salut sufletul Lupitey. Steve McQueen, esti un artist. Iti multumesc ca m-ai adus aici, este calatoria vietii mele", a spus plangand. "Chiwetel, iti multumesc pentru profunzime, Michael Fassbender, ai fost sprijinul meu. Nu as fi aici fara voi. Multumesc familiei mele si scolii Yale, care m-au invatat ceea ce stiu. Nu conteaza de unde esti, de unde vii, visele se pot implini", a declarat actrita. 
 

In 12 Years a Slave, Lupita o joaca pe Patsey, o sclava ce culege bumbac pe plantatia stapanului Edward Epps (Michael Fassbender), dar care trebuie sa suporte si comportamentul violent al lui Epps. Una dintre cele mai tulburatoare scene din film este cea in care Patsey este biciuita fara mila de Epps, care vrea sa ii dea asa o lectie.



 

Lupita ofera o interpretare rara, in care balanseaza emotia cu respectul de sine. "Exista o replica in memoriile lui Northup, in care o descrie pe Patsey ca avand o <<noblete in miscari, pe care nici munca fizica grea, nici extenuarea, nici represiunea nu i-o puteau fura>. " Iar Lupita a surprins cu maiestrie aceasta descrie: desi este tratata ca un animal de toti  - sotia lui Epps, care este geloasa, nu ii oferea nici macar sapun sa se spele- reuseste sa pastreeze o gratie induiesatoare in acea scena, in care este biciuita pe pielea goala pana cand lesina, doar ca pentru ca a vrut o bucatica de sapun.



 

Drama 12 Years a Slave este bazata pe romanul autobiografic al lui Solomon Northup, personaj interpretat in film de Chiwetel Ejiofor. Solomon este un om de culoare educat, cu familie, care a locuit in  New York, in 1853. Acesta este abordat intr-o zi de doi barbati, care ii ofera o slujba in Washington, dar cand Solomon apare pentru a incepe munca, acesta este rapit si fortat sa devina sclav pentru urmatorii 10 ani. Michael Fassbender va juca rolul lui Edwin Epps, stapanul de sclavi care timp de 12 ani, i-a marca viata fizic si psihic lui Solomon.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies