marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Thor: The Dark World: cel mai bine primit film cu supereroi in Romania din 2013

Thor, puternicul zeu al tunetului din echipa Marvel a ajuns in cinematografele din Romania vineri, 8 noiembrie si a fost cel mai bine primit supererou din acest an: peste 58.000 de romani au vazut filmul in cinematografe in primul weekend de la lansare.

Thor: The Dark World: cel mai bine primit film cu supereroi in Romania din 2013

 Astfel, “Thor: intunericul” devine un candidat puternic pentru a ocupa un loc in topul primelor 3 filme ale anului 2013, din punct de vedere al incasarilor.

 


Daca in primul film “Thor”, lansat in 2011, zeul tunetului este izgonit din Asgard si se refugiaza pe Pamant, printre muritori, in cea de a doua parte a al seriei,”Thor: Intunericul”, puternicul zeu (interpretat de Chris Hemsworth) porneste intr-o aventura intergalactica, alaturi de Jane Foster (Natalie Portman) si Loki (Tom Hiddleston), pentru a salva universul de la intuneric etern.

 

 

 


Spectatorii devin astfel partasi la povestea celui mai periculos razboi pe care Thor l-a purtat pana acum, cu un inamic caruia nici macar Asgardul cel bine pazit nu-i putea face fata: Malakeith, reprezentantul razbunator al unei rase antice.
Filmul poarta semnatura regizorului de televiziune Alan Taylor,  cel care a construit alaturi de echipele sale seriale spectaculoase precum „Game of Thrones”, „Mad Men” sau “Boardwalk Emipre”.

 


Productia cinematografica se remarca prin efectele speciale care reproduc  lumi cu adevarat coplesitoare prin dimensiuni si detalii. Spre exemplu Asgard, planeta lui Thor a fost reconstruita centimetru cu centimetru, cladire cu cladire pe cel mai mare platou de de filmare pregatit vreodata de Marvel pentru un film al sau.


In plus, cascada spectaculoasa din Asgard a fost reconstruita pe baza unei filmari aeriene a cascadei Detiffos, din Islanda, cea mai puternica din Europa. Tot in Islanda s-au filmat si peisajele vulcanice pustiite, principalele elemente ale Universului Intunericului, aflat in puternic contrast cu frumoasa lume a Asgradului.


Faimosul ciocan al lui Thor a avut nu mai putin de 30 de replici din materiale si cu greutati diferite. Acestea au fost folosite in timpul filmarilor pentru a recrea fulgerele puternice care il transporta pe Thor intre cele doua lumi. Filmul ruleaza pe marile ecrane din intreaga tara in format IMAX, 3D si 2D.  FIlmul este adus in Romania de Forum Film.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies