marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

“Cute’n’cudly, boys” sau “Are we there yet?” sunt replici care au facut inconjurul lumii. Care din urmatoarele 10 personaje animate merita un rol principal? A doua parte.

Pe modelul Motanului incaltat (aka Puss in Boots) care a capatat un film in care detine rolul principal gratie imensei popularitati de care se bucura, ne-am gandit sa punem cap la cap o lista de personaje animate care n-au avut inca sansa unui adevarat “leading role” in filmul de cinema, dar care au toate sansele sa se descurce de minune. Completarile voastre sunt binevenite.

#6

Genie

   Duhul magic, asa cum e cunoscut la noi, are unul din cele mai bune argumente pentru care ar merita un rol principal intr-un lungmetraj animat: asteapta de fooooarte mult timp.  Cam de pe vremea aparitiei celor 1001 de Nopti, secolul 10. In plus are o putere incredibila – poate indeplini orice dorinta pentru stapanii sai. Ceea ce trebuie sa recunoasteti ofera scenaristilor si producatorilor posibilitati nelimitate. Cum ar fi insa ca Duhul insusi sa se elibereze si sa devina propriul sau stapan? Miscarea Free Genie poate porni la drum cu un film.

#7

Crush

   L-ati vazut in Finding Nemo (2003), acolo unde manifesta cele doua trasaturi pe care le-ati astepta de la o broasca testoasa in etate: rabdare si intelepciune. Dar Crush ne-a aratat si ca e oricand gata de distractie. In plus se descurca bine atunci cand preia obiceiurile si exprimarea celor mai tineri. De unde ne putem intreba cat de aventurier a fost in tinerete? Si daca ne gandim ca micii spectatori iubesc testoasele… lucrurile incep sa vina de la sine.

#8

Baloo

   Cine nu a vredonat macar odata “Look for the bare necessities, forget about your worries and your strife” – o traducere muzicala perfecta pentru filozofia de viata a ursului Baloo? De la romanul din 1894 semnat Rudyard Kipling si pana la The Jungle Book 2 in 2003, Baloo a fost unul dintre prietenii de nadejde ai lui Mowgli, cel mai simpatic, relaxat si intelept urs din cati s-au vazut pe marele ecran. Motive suficiente pentru ca pofticiosul Baloo sa primeasca un film doar pentru el.

#9

Edna “E” Mode

   Poate nu va aduceti aminte exact cine si mai ales cum e Edna. E drept ca aparitia ei in The Incredibles (2004) a fost una foarte scurta, dar pentru noi a fost absolut memorabila. Combinatie intre legenda Edith Head – castigatoare de trei Oscaruri din treizeci de nominalizari pentru costumele create in perioada de aur a Hollywood-ului – si Una Jones, creatoare de costume de la care personajul animat a imprumutat trasaturi fizice si de caracter, Edna este atotstiutoare si creativa. Pe cand un film de animatie despre lumea imbarligata si exotica a modei?

#10

Scrat

   Cat de mult poate sa sufere cineva de dragul unei ghinde? Raspunsul vine de la personajul secundar atat de iubit din seria Ice Age (2002, 2006, 2009 si foarte curand 2012). O obtine cu greu si o apara cum stie mai bine, dar inevitabil o pierde de fiecare data, iar umorul crud tine spectatorii intr-un ras continuu. Combinatie fictiva de veverita (squirell) cu sobolan (rat), Scrat a primit cateva scurtmetraje animate, dar inca nu s-a gasit pentru el un rol principal intr-un lungmetraj. Poate mai intai e nevoie sa-si dezvolte un pic abilitatile de comunicare.

Vedeti aici prima parte a eroilor animati care ar merita un rol principal.

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies