marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lara Croft se intoarce pe ecrane: dupa Angelina Jolie, Alicia Vikander o va juca pe cea mai sexy eroina de actiune

Actrita suedeza Alicia Vikander, recent laureata a unui premiu Oscar, va prelua de la Angelina Jolie stafeta rolului Lara Croft intr-un nou "Tomb Raider", informeaza vineri 20minutes.ch.

Lara Croft se intoarce pe ecrane: dupa Angelina Jolie, Alicia Vikander o va juca pe cea mai sexy eroina de actiune


Actiunea filmului se desfasoara in tineretea personajului, atunci cand Lara isi incepe prima aventura, a indicat joi Los Angeles Times, precizand ca pelicula va fi regizata de norvegianul Roar Uthaug, conform Agerpres.

Prima productie "Lara Croft: Tomb Raider", lansata in salile de cinematograf in 2001, s-a inspirat din jocul video cu acelasi nume comercializat in 1996. Angelina Jolie a intrat in pielea personajului doi ani mai tarziu, in "Lara Croft Tomb Raider: Leaganul vietii". Niciunul dintre cele doua filme nu s-a bucurat de succes la critica, insa a fost remarcat jocul actritei. Filmele s-au bucurat totusi de succes la public, avand incasari de 275 si, respectiv, 157 de milioane de dolari in toata lumea.

 

MGM, care a cumparat in 2012 drepturile francizei, nu a confirmat faptul ca i-ar fi incredintat rolul eroinei actritei suedeze de 27 de ani. Ea a castigat in luna februarie premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar in "The Danish Girl".

Remarcata in doua filme de epoca in 2012 - "A Royal Affair" al danezului Nikolaj Arcel si "Anna Karenina" al regizorului britanic Joe Wright -, Alicia Vikander a jucat in numeroase pelicule, trecand de la un registru la altul. In 2015, Alicia a figurat in distributia a sase filme, printre care thrillerul SF "Ex Machina", rolul aducandu-i o nominalizare la Golden Globes.

Fiica unei actrite si a unui psihiatru, Alicia Vikander s-a nascut la Goteborg (Suedia) in 1988 si a plecat la 15 ani in Stockholm, la Baletul regal suedez. A renuntat in cele din urma la o cariera de balerina in favoarea celei de actrita. In 2016, ea urmeaza sa joace in al cincilea film al seriei "Bourne", incheie 20minutes.ch
 


Galerie foto


Modifică setările cookies