marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

La Hollywood, totul pare sa fie posibil. Nicolas Cage si Paul Schrader isi indeamna fanii sa boicoteze cel mai recent film al lor: "Dying of the Light"

Actorul Nicolas Cage si regizorul Paul Schrader isi indeamna fanii, prin intermediul unor mesaje publicate pe retelele de socializare, sa boicoteze cel mai recent film al lor, "Dying of the Light", intrucat compania Lionsgate a preluat controlul asupra peliculei fara acordul celor doi artisti.

La Hollywood, totul pare sa fie posibil. Nicolas Cage si Paul Schrader isi indeamna fanii sa boicoteze cel mai recent film al lor: Dying of the Light

La Hollywood, totul pare sa fie posibil, inclusiv boicotarea propriului film, explica jurnalistii de la lefigaro.fr. In loc sa isi promoveze noul sau film, "Dying of the Light", cineastul Paul Schrader ii invita pe spectatori sa il boicoteze. Paul Schrader a protestat prin intermediul unor mesaje publicate pe retelele de socializare, in care cineastul promoveaza cauza unei "revolte silentioase".


Pe pagina sa de Facebook, Schrader, scenaristul unor filme celebre precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" si "Taurul furios/ Raging Bull" si regizorul unor productii precum "The Canyons" si "American Gigolo", a publicat un montaj fotografic in care apare alaturi de actorii Nicolas Cage si Anton Yelchin, dar si de producatorul Nicolas Winding Refn. Cei patru poarta tricouri pe care apare imprimat un text de lege, care se doreste un mesaj transmis companiei de productie Grindstone, o divizie a companiei de productie cinematografica Lionsgate, cu sediul in California.


Montajul fotografic este insotit de urmatorul text: "Am pierdut batalia. «Dying of the Light», un film pe care l-am scris si regizat, mi-a fost retras, pentru a fi reeditat, remontat, cu o muzica schimbata si remixat, fara participarea mea. Ieri, compania Grindstone a publicat afisul si a lansat trailerul oficial. Ele sunt disponibile online. Iata motivul pentru care Nick Cage, Anton Yelchin, Nic Refn si eu insumi purtam aceste tricouri, pentru a ne exprima «nesupunerea». Exista o clauza in contractele artistilor care spune ca oamenii care detin drepturile asupra unui film pot sa atace un artist, daca acesta «ponegreste» filmul in cauza. Vreau, deci, sa fiu clar: nu am niciun comentariu de facut despre acest proiect si oamenii implicati".

 


In schimb, textul afisat pe tricourile celor patru artisti stipuleaza faptul ca producatorii nu pot sa ii dea in judecata.


Potrivit unor zvonuri care circula de mai multe saptamani, cineastul Nicolas Schrader a fost concediat de Lionsgate. Se pare ca Schrader ar fi abandonat proiectul, aflat in aceasta perioada in cabina de montaj, nemultumit de colaborarea cu aceasta companie de productie. Regizorul afirma ca a refuzat modificarile pe care compania i le-a cerut, iar, dupa aceea, nu a mai fost "contactat niciodata".


Citeste continuarea aici!



Modifică setările cookies