marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kristen Stewart, aplaudata timp de 4 minute dupa premiera de gala a filmului "Personal Shopper" de la Cannes, dupa ce fusese huiduit, initial

Marti a avut loc proiectia peliculei Julieta, in regia spaniolului Pedro Almodovar, dar si a filmului brazilian "Aquarius", ale carui staruri au aparut cu un mesaj politic. Insa, poate cel mai interesant moment de pana acum la aceasta editie a festivalului de la Cannes este noul film al lui Kristen Stewart. Dupa ce a fost huiduit la primele proiectii, la premiera de seara, a fost aplaudat minute in sir.

Kristen Stewart, aplaudata timp de 4 minute dupa premiera de gala a filmului Personal Shopper de la Cannes, dupa ce fusese huiduit, initial

Este modul in care au ales sa protesteze actorii si regizorul brazilian, Kleber Mendonca Filho, impotriva guvernului interimar, opozant al presedintelui Dilma Rouseff. Prezenti la premiera noului lor film au pasit pe covorul rosu cu pancarde in maini si au cerut oprirea unei lovituri de stat. "Aquarius", singurul film brazilian din competitie, prezinta povestea unui rezident care lupta impotriva dezvoltatorilor imobiliari din zona.

Tot in competitia de anul acesta a fost acceptat si filmul "Julieta", o poveste regizata de Pedro Almodovar. In film, o femeie a carei fiica implineste 18 ani si dispare de acasa, realizeaza in cautarile sale cat de putin isi cunostea copilul. Actiunea se petrece in Madrid.


In acelasi timp, filmul "Personal Shopper" a fost huiduit de multimea de la Cannes din cauza finalului ambigu. Insa, publicitatea negativa s-a transformat intr-o stare de nerabdare generala printre oameni de a vedea pelicula. La premiera de marti seara, totusi, reactiile au fost neasteptate: la finalul proiectiei, Kristen Stewart si regizorul Olivier Assayas au primit ovatii si au fost aplaudati timp de 4 minute si jumatate, conform Yahoo. Pe Twitter, cei prezenti au reactionat imediat si au pus video cu momentul in care spectatorii au aplaudat-o minute in sir pe Kristen Stewart.

 


Olivier Assayas, regizor: "Filmele au si ele o viata a lor. Ceea ce este interesant despre acest festival, este ca ieri nimeni nu vazuse filmul, nu-l difuzasem si nu aveam idee cum va reactiona publicul. Iar astazi, toti l-au vazut, chiar lumea intreaga l-a vazut."

Huiduiala are o traditie lunga la Cannes, insa de cele mai multe ori filmele care au primit astfel de reactii, au fost intr-un final bine privite. Competitia se va incheia pe 22 mai, atunci cand se vor afla si castigatorii.


 



Modifică setările cookies