marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kim Cattrall - cunoscuta pentru serialul ”Sex and the City” - joaca in "Martor al acuzarii", o adaptare TV dupa Agatha Christie, realizata de BBC

Actrita Kim Cattrall, cunoscuta pentru rolul din serialul ”Sex and the City”, face parte din distributia filmului "Martor al acuzarii", o adaptare TV in doua parti dupa Agatha Christie, realizata de BBC.

Kim Cattrall - cunoscuta pentru serialul Sex and the City - joaca in Martor al acuzarii , o adaptare TV dupa Agatha Christie, realizata de BBC

articole relationate

Potrivit anuntului facut de postul de televiziune britanic, citat de News.ro, ea joaca in aceasta mini serie alaturi de Toby Jones, Andrea Riseborough, Billy Howle, David Haig si Monica Dolan.

 

Noua productie de televiziune este realizata de Mammoth screen si Agatha Christie Productions. "Martorul acuzarii" va fi difuzata pe BBC One in Mare Britanie si pe Acorn TV in Statele Unite.

 

Actiunea povestii se petrece in Londra anului 1920, cand are loc o crima brutala si sangeroasa. Victima este stralucitoarea si bogata vaduva Emily French (jucata de Kim Cattrall).

 

 

Toate indiciile conduc catre Leonard Vole (interpretat de Billy Howle), un tanar care a avut norocul de a mosteni averea si care fara mila i-ar fi luat viata. Cel putin aceasta este povestea pe care Emily i-ar fi impartasit-o menajerei Janet Mackenzie (Monica Dolan), a sustinut aceasta la proces. Leonard insa, ferm, isi poate sustine nevinovatia.

 

Povestea a fost adaptata de scriitoarea Sarah Phelps si va fi regizata de Julian Jarrold.

 

 

"Martorul acuzarii este o poveste despre inselatorie, dorinta, crima, bani si moralitate, nevinovatie si vina, inimi frante si - cel mai dureros si periculos dintre toate - dragoste. in centrul acestei povesti intunecate se afla caracterul uimitor al lui Romaine (care va fi interpretata de Andrea Riseborough, n.r.), o eroina neagra din toate timpurile", a spus Sarah Phelps.

 

Unul dintre titlurile cele mai cunoscute ale Agathei Christie, "Martorul acuzarii" (1925), a fost un succes pe scena, dar a devenit si un film celebru, regizat de Billy Wilder in 1957.

 

Agatha Christie s-a nascut in 1890, iar anul trecut BBC a anuntat ca planifica o serie de programe care vor marca implinirea a 125 de ani de la nasterea scriitoarei. 

 

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, nascuta Miller, la 15 septembrie 1890, a murit la 12 ianuarie 1976. Este cunoscuta sub numele Agatha Christie, drept scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

 

A scris si romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai putin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, in principal cele care ii au ca personaje principale pe Hercule Poirot si pe Miss Jane Marple, au facut ca Agatha Christie sa fie numita "Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului.

 

Agatha Christie a fost numita de Guinness Book of World Records, printre altii, cel mai vandut scriitor al tuturor timpurilor. UNESCO considera ca ea este autorul individual tradus in cele mai multe limbi, fiind depasita doar de operele colective ale corporatiei Walt Disney Productions.

 

Agatha Christie a publicat 80 de romane si nuvele si 19 piese de teatru. Operele sale, traduse in peste 70 de limbi, s-au vandut in aproximativ 2 miliarde de copii pe plan mondial.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies