marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Killing Them Softly, cel mai recent film al lui Brad Pitt,  ajunge in premiera in Romania, in luna octombrie

Brad Pitt vine in Romania cu unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, thrillerul Killing Them Softly in cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Killing Them Softly, cel mai recent film al lui Brad Pitt, ajunge in premiera in Romania, in luna octombrie

Killing Them Softly, in regia lui Andrew Dominik, il are pe Brad Pitt cap de afis, in rolul unui asasin platit sa razbune un clan mafiot jefuit in timpul unei partide de poker de doi escroci marunti care „nu stiau in ce se baga”.

 

In traditia lui „Goodfellas” si cu influente din „Pulp Fiction” si „Fight Club”, filmul lui Andrew Dominik este adaptarea romanului „Cogan’s Trade” al lui George V. Higgins, publicat in 1974. Regizorul transfera insa actiunea in 2008, pe fundalul crizei economice, care afecteaza si lumea subterana a mafiei.

 


„Excelentul nou film al lui Brad Pitt are rigoarea si echilibrul marilor filme americane din anii 70”, scrie „The Guardian”, amintind si de precedentul film – la randul lui, elogiat de critica - la care Pitt si Dominik au colaborat, „The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford” (2007).

 

Actorul a marturisit, de altfel, ca a acceptat rolul in urma unui simplu SMS. In distributie mai figureaza Richard Jenkins, James Gandolfini, Ray Liotta, Sam Shepard, Scoot McNairy si Ben Mendelsohn. Filmul a rulat in competitia Festivalului de la Cannes si va fi distribuit in cinematografele din Romania de MediaPro Distribution in luna noiembrie.

Considerat unul dintre filmele nedreptatite de palmaresul de anul acesta al Festivalului de la Cannes si notat cu 4 sau 5 stele de majoritatea criticilor, „Holy Motors”, in regia lui Leos Carax, a fost decretat cel mai interesant experiment vizual si scenaristic al editiei.


 

 


Dupa 13 ani de pauza in lungmetraj, regizorul lui „Boy Meets Girl” (1984) si „Pola X” (1999) revine cu un film suprarealist, bizar, captivant,  plin de umor negru si de referinte cinematografice, despre un barbat, Monsieur Oscar (Denis Lavant), care calatoreste prin Paris intr-o limuzina condusa de o femeie stilata, misterioasa (Édith Scob), schimbandu-si complet identitatile. In film apar Eva Mendes si Kylie Minogue, alaturi de Michel Piccoli.  Pelicula va fi distribuita in Romania de Independenta Film.

Intr-un cu totul alt registru, „Adieu Berthe ou l'enterrement de mémé”, de Bruno Podalydès, spune povestea unui farmacist prins intre sotia si amanta sa, incapabil sa ia o decizie, caruia ii moare pe neasteptate bunica. Si cum nimic nu e simplu cand vine vorba de familie, inmormantari si mosteniri, evenimentul ii va da peste cap si mai mult viata si asa agitata. Tandra, amuzanta si emotionanta, comedia a fost proiectata anul acesta in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs si ii aduce impreuna pe Valérie Lemercier, Denis Podalydès, Isabelle Candelier, Catherine Hiegel si Michel Vuillermoz.

 


Peste 50 de lung si scurt metraje se vor regasi anul acesta in programul Les Films de Cannes à Bucarest, in jur de 15 fiind premiere nationale ale unor filme din selectia oficiala pe 2012 a Festivalului de la Cannes. Evenimentul se va deschide pe 19 octombrie, la Cinema Studio, cu „7 Days in Havana”, un fascinant portret colectiv al Havanei de astazi, semnat de sapte dintre cei mai in voga cineasti ai momentului. „Dupa dealuri”, in regia lui Cristian Mungiu, va inchide cea de-a treia editie, pe 25 octombrie.


Festivalul a fost initiat in 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucuresti si cu sprijinul financiar al Centrului National al Cinematografiei. Festivalul beneficiaza de sprijinul distribuitorului roman Independenta Film.
 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies