marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kevin Costner: actorul a multumit Romaniei de pe scena Globurilor de Aur. Cum l-au ajutat romanii sa castige al doilea Glob de Aur din cariera

Kevin Costner i-a invins pe Benedict Cumberbatch, Woody Harrelson, Toby Jones si Clive Owen si a luat Globul de Aur luni dimineata pentru cel mai bun rol principal masculin intr-o miniserie - Hatfields & McCoys.

Kevin Costner: actorul a multumit Romaniei de pe scena Globurilor de Aur. Cum l-au ajutat romanii sa castige al doilea Glob de Aur din cariera


Actorul premiat cu doua Oscaruri a obtinut al doilea Glob de Aur din cariera (dupa cel luat pentru Dances with Wolves - 1990) si a multumit Romaniei de pe scena de la Beverly Hilton Hotel.


"Le multumesc celor din Romania si echipei ca am putut realiza acest filn. Imi aduc aminte cand am intrat prima oara in aceasta camera, cand eram la inceput, se sarbatorea munca lui Gregory Peck. A fost o seara de vis. De atunci, totul a fost o calatorie minunata" a declarat acesta.
 


Protagonist al miniseriei "Hatfields & McCoys", filmata in Romania anul trecut, Kevin Costner a fost impresionat de spiritul romanilor, care i-au primit si sprijinit neconditionat pe membrii echipei de productie.


Miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania, a primit cinci premii Emmy in 2012 , doua la categorii artistice - pentru cel mai bun actor in rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger) - si trei la categorii tehnice - pentru cel mai bun mixaj de sunet (romanu Dragos Stanomir, alaturi de Christian Cooke si Brad Zoern), cel mai bun machiaj si cel mai bun montaj.



Pasionat de istorie, actorul a declarat ca acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care a ales sa joace in aceasta miniserie, unde interpreteaza rolul lui Devil Anse Hatfield, care, alaturi de Randall McCoy (Bill Paxton), revine acasa dupa incheierea Razboiului Civil.

"Stiam, probabil, mai multe decat omul de rand, pentru ca sunt pasionat de istorie. Stiu ce s-a intamplat in acele vremuri si participantii imi sunt familiari. Dar, evident, cand am inceput sa aprofundez problema, am aflat mai multe. Mi-a placut scenariul foarte mult. Am inceput sa ma interesez de problemele socio-economice ale perioadei, lucru care m-a ajutat sa inteleg de ce se intamplau anumite lucruri", a spus actorul in interviul acordat pentru  Pro TV Magazin.


O poveste americana filmata in Romania, miniseria "Hatfields & McCoys" s-a bucurat de sprijinul romanilor pe toata perioada in care s-au desfasurat filmarile. "Suntem foarte bucurosi ca romanii ne-au primit si ne-au sprijinit. Povestea trebuia sa fie vedeta filmului nostru, pentru ca nu am vrut mare tam-tam pentru nimic. Am mers acolo, am inceput filmarile in septembrie si le-am terminat in jur de 17, 18, poate 19 decembrie. A fost dificil", a spus Kevin Costner.

Acesta a adaugat ca, in cazul in care filmarile s-ar fi desfasurat in Statele Unite ale Americii, echipa actorilor ar fi fost mai mare, astfel ca gasirea interpretilor a fost una dintre dificultatile cu care s-a confruntat echipa de productie.



"La un moment dat, am ramas fara oameni care sa vorbeasca engleza, ceea ce a creat o problema la productie, la final, cand trebuia sa le dam oamenilor o voce noua. Cand scoti ceva de unde trebuia sa fie, te vei confrunta cu anumite probleme logistice", a spus Costner. Insa, Romania a oferit exact cadrul de care aveau nevoie pentru filmarea miniseriei, care s-a bucurat de un mare succes. Peisajul carpatin, foarte asemanator cu cel din Kentucky si Virginia de Vest, a contribuit la o redare cat mai exacta a contextului geografic.


"Seamana cu zona muntoasa, altfel nu am fi mers acolo, nu aveam de ce sa calatorim atat daca nu ar fi existat niste asemanari, e de la sine inteles", a marturisit Kevin Costner. Mai mult, actorul se declara surprins de maniera de lucru romaneasca.


"Mi-a placut foarte mult cat de mult munceau oamenii. A trebuit sa ducem 25 de cai undeva si i-am intrebat daca ne pot ajuta. «Ii puteti duce acolo la ora 12.00?». «Da». Ceea ce nu ne-au spus, insa, a fost ca trebuia sa inceapa munca la 8.00 dimineata sau la 6.00 ca sa duca toti cei 25 de cai acolo, pentru ca aveau o singura rulota cu care sa-i transporte. Fac lucrurile in stilul vechi. Ne-au spus ca da, ii pot duce acolo, dar le-a luat toata noaptea pentru a pune la punct totul", a mai spus Kevin Costner.


Galerie foto


Modifică setările cookies