marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Drama actritei Kathleen Turner, diva anilor '80: cum i-au distrus cariera consumul de alcool si o boala necrutatoare

Nimeni nu te invata cum sa fii un star. Viata lui  Kathleen Turner, o adevarata diva a anilor '80, oglindeste cel mai bine aceasta zicala.

Drama actritei Kathleen Turner, diva anilor 80: cum i-au distrus cariera consumul de alcool si o boala necrutatoare

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Urata de toate femeile pentru succesul ei si frumusetea naturala, dar iubita de barbati pentru senzualitatea ei, Kathleen Turner a ajuns de la o actrita senzationala la o femeie aflata pe marginea prapastiei din cauza consumului de alcool si a unei boli necrutatoare. Fanii au fost impresionati de ultimele imagini in care apara actrita ajunsa la 57 de ani.


In 1981, Turner dadea lovitura cu primul ei film, "Body Heat",  in care a jucat rolul lui Matty Walker, o femeie nemiloasa care isi convinge amantul sa ii ucida sotul bogat pentru a putea continua aventura amoroasa.  Rolul si imaginile cu actrita pe jumatate goala au atras imediat atentia presei, iar filmul a fost pus pe lista celor mai sexy pelicule din istorie. 


17 ani mai tarziu, revista Empire a inclus-o pe lista celor mai sexy 100 de staruri din istoria cinematografica mentionand interpretarea ei electrizanta din Body Heat. Cei de la New York Times au scris tot in 2005 ca  "odata cu acel rol, Turner si-a construit intreaga cariera pe roluri pline de aventura, dar si sexualitate explicita".  Rolul din Body Heat i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur.

"Parca sunt Fiona si Shrek"! Cine ii face praf pe Angelina Jolie si Brad Pitt

 Kathleen Turner s-a nascut pe 19 iunie 1954 in Springfield, SUA. Pentru ca tatal ei era diplomat, actrita  a calatorit de mica si a locuit pe rand in Canada, Venezuela si Cuba, pana cand s-a mutat in Londra, unde a absolvit Scoala Americana, in 1972. In acelasi an, tatal ei a murit, iar familia a fost nevoita sa se intoarca in SUA. Aici si-a continuat studiile la Missouri State University si University of Maryland Baltimore County (UMBC), unde a obtinut diploma
in arte.



Cariera ei de femeie fatala si-a pus amprenta si in viata personala. Datorita vocii ei groase, era comparata de multe ori cu Lauren Bacall. Cand cele doua staruri s-au cunoscut, Turner i s-a prezentat lui Lauren Bacall: "Buna, eu sunt versiunea ta mai tanara".  Era atat de sigura pe frumusetea ei, incat intr-o declaratie oferita in anii ’80 a spus: "Intr-o seara cand ma simt foarte increzatoare in mine si intru intr-o camera, daca exista un barbat care nu intoarce capul dupa mine, proababil ca este gay."
 

Anii  '80 au fost apogeul carierei ei. Pe langa Body Heat, cu care a avut un succes nebun,  a jucat  in celebrele comedii de aventura "Romancing the Stone" si "Jewel of the Nile", in care a aparut alaturi de Michael Douglas – cu care a fost implicata intr-o relatie amoroasa. Pentru "Romancing the Stone" a primit primul Glob de Aur. Ambele filme au avut un succes nebun la public.

Mai sexy ca niciodata. Ghicesti cine e actrita care le-a sucit mintile mexicanilor?
 

Al doilea Glob de Aur l-a obtinut pentru rolul din Prizzi’z Honor (1985), unde a jucat alaturi de Jack Nicholson. A mai fost nominalizata la alte doua Globuri de Aur pentru "Peggy Sue Got Married" (1986) si "The War of the Roses" (1989), unde i-a intalnit din nou pe Michael Douglas si Danny DeVito. Singura nominalizare la Oscar a primit-o pentru "Peggy Sue Got Married" (1986).


 

In 1984, Kathleen Turner s-a maritat cu agentul imobiliar Jay Weiss, cu care are o fiica. Cei doi au divortat in 2007. In 2009, actrita a marturisit ca nu credea ca se va marita niciodata. In anii '80 actrita era coplesita de succes, devenind foarte capricioasa, iar cei de la New York Times o numeau "diva". Kathleen a recunoscut singura ca nu era deloc o persoana placuta si ca se transformase intr-o scorpie.



La inceputul anilor '90, viata actritei s-a transformat intr-un adevarat cosmar dupa ce a fost diagnosticata cu artrita reumatoida.  Intr-un articol scris de ea si publicat in Daily Mail in 2008, actrita a declarat ca i s-a spus ca e posibil sa ramana intr-un scaun cu rotile pentru totdeauna: "Cand am auzit asta, le-am zis sa se duca naibii" In acelasi articol actrita a marturisit ca a fost dependenta de alcool si ca a fost un adevarat iad sa traiasca cu acea boala.


Boala i-a provocat dureri insuportabile, iar cariera ei a intrat in declin total. In 1992, Kathleen Turner abia putea sa isi miste capul sau sa mearga.  Pe masura ce boala avansa, aspectul fizic al actritei, considerata  un sex simbol, a suferit modificari considerabile. Boala, medicamentele dure si consumul de alcool au facut-o pe Kathleen Turner de nerecunoscut.

Au interzis aceasta reclama cu Dakota Fanning pentru ca este prea indecenta! Uite imaginile incendiare


Actrita nu a mai aparut in niciun blockbuster, singurul ei rol notabil fiind cel din "Sinuciderea fecioarelor" (1999).  A mai aparut in cateva episoade in Friends, intr-o ipostaza inedita in rolul tatalui travestit al lui Chandler Bing (Matthew Perry). In 2009, a revenit in atentia publicului gratie serialului Californication, in care a jucat rolul lui Sue Collini. In 2011, actrita a revenit pe marile ecrane in "A Perfect Family", alaturi de Emily Deschanel si Richard Chamberlain.


Kathleen Turner la 57 de ani


Rolul pentru care Benicio Del Toro a luat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes: “Che Argentinianul”. Urmareste povestea rebelului care a mobilizat Cuba.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies