marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jurnalul lui Heath Ledger: imagini nemaivazute cu actorul in rolul Joker, cum s-a pregatit pentru cel mai memorabil personaj din cariera sa

O lume intreaga a fost socata la anuntul ca actorul Heath Ledger a murit pe 22 ianuarie 2008, la varsta de doar 28 de ani. Ledger a murit cu sase luni inainte de aparitia filmului din seria Batman - "The Dark Knight" in care a facut cel mai memorabil rol al sau, The Joker, pentru care a primit un Oscar.

Jurnalul lui Heath Ledger: imagini nemaivazute cu actorul in rolul Joker, cum s-a pregatit pentru cel mai memorabil personaj din cariera sa


Actorul a declarat atunci ca a inceput sa tina un jurnal pentru a putea intra mai bine in pielea personajului sau, iar acum, la cinci ani de la moartea sa, tatal actorului a facut public acest jurnal, scrie Daily Mail.

Medicii legisti au stabilit in 2008 ca moartea actorului a survenit accidental, "din cauza unei intoxicatii acute provocate de efectele combinate" a sase medicamente, antidepresive, analgezice si anxiolitice, insa au existat speculatii ca Ledger ar fi fost profund afectat de ultimul sau rol.


Fanii actorului pot vedea astfel cum a reusit sa intre Heath Ledger in pielea personajului "The Joker" si cate probleme i-a creat maleficul clovn.


"Acesta este jurnalul. Heath s-a inchis pur si simplu intr-o camera de hotel timp de mai multe saptamani. A studiat personajul in cele mai mici aspecte. Asa era el. ii placea sa se afunde in lumea personajelor sale, insa de data asta a fost mai mult", a declarat tatal actorului australian.

 


   
 In jurnal se pot vedea desene, fotografii ale unor clovni, bucaţi din reviste de benzi desenate.

Spre sfarsitul jurnalului se vede o fotografie cu Heath Ledger in rolul personajului The Joker. "Aici a facut un test de machiaj cu opt luni inainte de deces. inainte de incheierea sedintei foto, el a scris "bye, bye" (n.r. - "la revedere") pe spatele paginii cu fotografia. Mi-a fost foarte greu sa vad asta", a mai spus tatal actorului, Kim Ledger.

In 2007, Heath Ledger a vorbit despre rolul sau. "Am stat intr-o camera de hotel din Londra timp de o luna. M-am inchis pur si simplu. Mi-am facut un jurnal si am experimentat diferite voci. Era important sa gasesc o voce si un ras emblematice. Am ajuns in final pe taramul unui psihopat - o persoana care are foarte puţina consideraţie sau deloc pentru faptele sale. The Joker este un sociopat, un clovn criminal cu sange rece, iar Chris (n.r. - regizorul Christopher Nolan) mi-a dau frau liber. Ceea ce este amuzant, pentru ca nu exista limite la ceea ce poate sa faca The Joker. Nimic nu-l intimideaza si totul pentru el este o gluma buna", a declarat actorul pentru Empire Magazin.

Heath Ledger avea o fata, Matilda, cu actrita Michelle Williams, insa cei doi nu mai erau impreuna la momentul decesului.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies