marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jurassic Park 4: dinozaurii gigantici terorizeaza omenirea in 3D, cand ajunge in cinema al patrulea film din seria de 2 miliarde de $ creata de Steven Spielberg

Dupa ani de negocierie, studiourile Universal si producatorul Steven Spielberg au ajuns la intelegere privind lansarea celui de-al patrulea film Jurassic Park . Acesta va intra in salile de cinema din intreaga lume pe 13 iunie 2014.

Jurassic Park 4: dinozaurii gigantici terorizeaza omenirea in 3D, cand ajunge in cinema al patrulea film din seria de 2 miliarde de $ creata de Steven Spielberg

Dinozaurii giganti se pregatesc de a noua invazie, dupa ce Steven Spielberg a dat unda verde pentru Jurrasic Park 4. Cineastul de 66 de ani este implicat doar ca producator, si a confirmat faptul ca filmul va fi realizat in format 3D, sustin cei de la Deadline.

 

Steven Spielberg a confirmat proiectul prima data la Comic-Con in 2011, cand a vorbit despre intentiile sale de a continua franciza creata de el in urma cu 10 ani.

 

Producatoarea Kathleen Kennedy a explicat de ce au ales sa continue aventurile dinozaurilor care au terorizat omenirea: "Ca cineast te intrebi daca are sens sa mai faci o continuare. Daca nu ai raspuns, e mai bine sa nu mai faci alt film. Noi incercam sa construim o poveste care sa aiba logica si care sa nu ii dezamgaeasca pe fani, cu care sa putem revitaliza franciza. Trebuie sa incepem cu un scenariu bun".
 

In 1993, Steven Spielberg a regizat Jurassic Park, adaptat dupa romanul omonim scris de Michael Crichton, in care un grup de oameni de stiinta sunt atacati de dinozauri intr-un parc natural popular de reptilele gigant. Imediat, pelicula a devenit un succes de box-office, un film cult pentru o generatie si un deschizator de drumuri in domeniul efectelor speciale. Cu 3 Oscaruri, Jurrasic Park se afla in topul celor mai bune250 de filme din toate timpurile, alcatuit de IMDb. Filmul a facut incasari mondiale de 900 de milioane de dolari.
 


Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum si Richard Attenborough au fost starurile care au lansat filmul, ce a beneficiat de inca doua continuari, in 1997, Jurrasic Park The Lost Wolrd si in Jurassic Park III, in 2001.

In total, franciza se ridica la aproape 2 miliarde de dolari, iar cei de la Universal au anuntat ca intentioneaza sa relanseze originalul Jurassic Park (1993) in format 3D. Daca se va intampla asta, cu siguranta filmul va intra in clubul miliardarilor si astfel, ar deveni primul film din cariera lui Steven Spielberg care trece de pragul de 1 miliard de $ incasari.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies