marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Julia Roberts, frumusica Americii viseaza din nou la Oscar dupa 13 ani: "A fost ingrozitor sa o atac pe Meryl Streep". De ce a acceptat sa joace in August: Osage County, marea ei revenire dupa un deceniu

Dupa o perioada mai lunga in care cariera sa intrase intr-un con de umbra, Julia Roberts a revenit in forta cu rolul din August: Osage County care i-a adus o nominalizare la Oscar. 

Julia Roberts, frumusica Americii viseaza din nou la Oscar dupa 13 ani: A fost ingrozitor sa o atac pe Meryl Streep . De ce a acceptat sa joace in August: Osage County, marea ei revenire dupa un deceniu

Brutala, incisiva, convingatoare, luptatoare atat la propriu, cat si la figurat, Julia Roberts a reusit sa impresioneze cu interpretarea sa, rolul Barbarei Weston oferindu-i posibilitatea sa revina in atentia cinefililor si a criticilor dupa o pauza destul de lunga in care nu a mai avut nici o reprezentatie remarcabila.

 

Iar faptul ca "adversara" nu a fost nimeni alta decat Merly Streep (Violet Westeon, mama Barbarei), performanta cinematografica a Juliei Roberts a iesit si mai mult in evidenta, duelul mama-fiica capatand o imagine si mai puternica. 



 

Personajele celor doua actrite au petrecut o zi intreaga intr-o tensiune care in anumite momente a atins cote maxime, Violet si Barbara ajungand chiar sa se bata, iar pentru Julia Roberts faptul ca a fost nevoita sa o bata pe Meryl Streep s-a dovedit a fi mult mai dificil decat credea.

 

"M-am simtit groaznic de fiecare data cand eram nevoita sa o lovesc. Am fost ingrijorata ca o doare. A fost ingrozitor sa o atac. M-am simtit teribil, ca si cum as merge in iad", a declarat Julia Roberts.



 

Actrita a povestit si despre scena in care a fost obligata sa tipe la Meryl Streep, caracterizand-o drept cea mai dificila si epuizanta dintre toate. "Eat the f----- fish, b----!", a fost replica care a solicitat-o cel mai mult pe Julia. "A fost secventa la care m-am gandit tot timpul. Ma rugam mereu sa nu fie in saptamana de filmare care urma, pana cand s-a ajuns la momentul cu pricina. Atunci mi-am spus ca asta e si ca nu mai sunt responsabila pentru ce fac si ce spun", a explicat aceasta.



 

"Amandoua ne-am ranit, iar eu spuneam deseori: 'Uite-te la mine, Dumnezeule!', in timp ce Meryl nu comenta nimic despre vanataile sale, chiar daca incheietura mainii ajunsese sa se umfle. Este mult mai rezistenta decat mine", a marturisit actrita de 47 de ani.

 

Adaptat dupa piesa lui Tracy Letts, August: Osage County prezinta povestea dulce-amaruie a disfunctionalei familii Weston din Oklahoma, Meryl Streep portretizand-o pe Violet, o mama dependenta de pastile, Julia Roberts e fiica ei cea mare Barbara, o profesoara exagerat de sensibila, al carei sot instrainat a avut o aventura cu o studenta. 



 

Cele doua se cearta pe parcursul intregului film, punctul culminant fiind cina la care participa toata familia si la finalul careia, dupa o discutie aprinsa, Barbara o tranteste la podea pe mama sa si o loveste in incercarea de a-i lua din mana tubul de pastile. 

 

"Mi-a fost teama ca as putea sa-i fac rau, pentru ca atunci cand am prins curajul sa ma ridic de pe scaun si sa o dau jos, nu prea am mai putut controla ce se intampla. Vroiam sa-i iau pastilele din mana, iar ea se apara cu unghiile. A fost pentru prima data cand am jucat impreuna", a povestit Meryl despre scenele violente pe care le-a filmat alaturi de Meryl Streep.

 

Prezenta celor doua in filmul regizat de John Wells nu a fost una intamplatoare, iar Julia Roberts a recunoscut ca unul dintre motivele pentru care a acceptat sa joace in August: Osage County a avut legatura tocmai cu posibilitatea de a juca alaturi de Meryl Streep. Nici macar faptul ca a fost nevoita sa petreaca trei luni departe de familie, in campiile din Oklahoma nu au facut-o sa se razgandeasca.

 

"Sunt lenesa. Imi place sa stau acasa cu familia. Insa la o asemenea oportunitate nu puteam spune 'Nu". Cand am aflat, reactia a fost ceva de genul: 'Unde trebuie sa merg? Ce trebuie sa fac sa semnez cat mai repede?' Sa joc alaturi de Meryl Streep a fost un vis. Este cea mai buna", a recunoscut Julia Roberts.

 

Filmule exploreaza viata si emotiile pe care le traieste familia Weston, actiunea petrecandu-se pe parcursul catorva zile in care Violet, Barbara si surorile ei organizeaza inmormantarea tatalui lor, Beverly Weston (Sam Shepard).

 

"Totul se invarte in jurul secretelor si a modului in care tacerea poate deveni la fel de daunatoare precum o minciuna. Toti membrii familiei sunt distrusi. Din aceasta experienta am descoperit impreuna cu sotul meu cat de important este sa lasam suferinta deoparte si sa mergem mai departe. Sa ai o viata de familie fericita este vital", a marturisit actrita.



 

Interpretarea Juliei Roberts poate fi considerata cu atat mai incantatoare, tinand cont de faptul ca a fost nevoita sa se transforme radical pentru a intra in pielea Barbarei, o femeie deprimata, vulnerabila, care ajunge sa-si injure mama si sa o ia la bataie. "Eu sunt atat de optimista in viata reala, asa ca a trebuit sa analizez foarte mult ca sa inteleg ce este necesar sa fac pentru a deveni Barbara. Cina familiei Weston este de o cruzime remarcabila. Sunt incantata ca nu am parte de asa ceva si in realitate", a declarat vedeta.

 

In ciuda momentelor tensionate din timpul filmarilor, Julia Roberts a povestit si despre clipele frumoase petrecute alaturi de colegii din echipa de productie si despre cinele pe care le luau in apartamentul inchiriat de Meryl Streep in Oklahoma.

 

"Este un fel de magician. Reusea sa ajunga prima acasa si sa pregateasca masa, fara ca farfuriile sa aiba de suferit asa cum s-a intamplat in film", a glumit starul din Pretty Women.



 

Julia Roberts s-a nascut in Smyrna, Georgia si are un frate si o sora mai mari. Parintii sai, Betty Lou si Walter, s-au cunoscut la scoala de actorie, insa relatia lor nu a durat, iar in cele din urma acestia au divortat. Julia si-a dorit sa devina medic veterinar, insa faptul ca toata familia sa a urmat cursurile de actorie, a determinat-o sa urmeze aceeasi cale. "Am vrut sa fiu ca toata lumea din jurul meu", a explicat aceasta debutul sau in lumea cinematografiei. 

 

Lansat la Festivalul de Film de la Toronto, August: Osage County este o adaptare a piesei de teatru cu acelasi nume, pentru care scriitoarea Tracy Letts a castigat atat premiul Tony pe Broadway, cat si premiul Pulitzer. 



 

Filmul prezinta povestea dulce-amaruie a disfunctionalei familii Weston din Oklahoma, Meryl Streep portretizand-o pe Violet, o mama dependenta de pastile, Julia Roberts e fiica ei cea mare Barbara, o profesoara exagerat de sensibila, al carei sot instrainat a avut o aventura cu o studenta, iar sora ei Karen (Juliette Lewis) este logodita cu un barbat complet lipsit de valoare, care refuza sa accepte realitatea si se complace intr-o iluzie.



Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies