Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

John Williams se apropie de un nou record: a primit cea de-a 50 nominalizare la Oscar din cariera pentru coloana sonora din Star Wars: The Force Awakens

Americanul John Williams, unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzica de film din lume, a fost nominalizat joi a 50-a oara la Oscar pentru coloana sonora din cele mai recent "Star Wars". Astfel, este persoana in viata cu cele mai multe nominalizari la Oscar, insa recordul din toate timpurile il detine Walt Disney, care a strans un total de 59 de nominalizari.

John Williams se apropie de un nou record: a primit cea de-a 50 nominalizare la Oscar din cariera pentru coloana sonora din Star Wars: The Force Awakens

"Star Wars: The Force Awakens" a obtinut cinci nominalizari la Oscar, in general la categorii tehnice. Una dintre ele, pentru 'cea mai buna coloana sonora', are o importanta aparte fiindca este a 50-a pentru John Williams.


Compozitorul, acum in varsta de 83 de ani, a scris muzica pentru toate filmele lui Steven Spielberg in ultimii 30 de ani, cu o singura exceptie. Creatiile sale neo-romantice compuse pentru orchestra mare i-au adus pana acum cinci premii Oscar, pentru muzica din "Fiddler on the Roof" (1971), primul film din "Star Wars", "Razboiul stelelor" (1977) si din trei filme ale lui Spielberg - "Falci" (1976), "E.T." (1982) si "Lista lui Schindler" (1993), relateaza vineri metronews.fr.


John Williams este in competitie cu alte nume mari ale muzicii hollywoodiene, ca Thomas Newman, care a obtinut a 13-a sa nominalizare la Oscar pentru "Bridge of Spies", regizat de Steven Spileberg. El a fost exceptia mentionata anterior, inlocuindu-l pe John Williams, nevoit sa se retraga din proiect din motive de sanatate. Compozitorul italian Ennio Morricone (87 de ani) este si el la a sasea nominalizare, pentru muzica din westernul lui Quentin Tarantino "The Hateful Eight". Nu a fost niciodata laureat al premiului Oscar.


Mai putin cunoscut, dar promitator, compozitorul islandez Johann Johannsson, cunoscut pentru muzica sa electronica, este nominalizat a doua oara pentru coloana sonora din thrillerul "Sicario" al lui Denis Villeneuve.

Sursa: Agerpres


 Cele mai citite

Brie Larson, actrita recompensata cu Oscar in 2016, a primit un rol important: "Spuneti-mi Captain Marvel"

Brie Larson, protagonista filmului ”Room”, recompensata cu premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal la cea de-a 88-a gala de decernare a trofeelor atribuite de Academia de film americana, va interpreta rolul principal in filmul ”Captain Marvel”, programat sa apara pe 8 martie 2019.

Citeste mai mult ►