marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

John Williams, cel mai nominalizat compozitor la Oscar, va realiza coloana sonora pentru Star Wars VII. Ce a spus despre intoarcerea sa in celebra franciza

John Williams, compozitorul legendar care a creat muzica iconica din toate cele sase filme Star Wars, se intoarce oficial sa creeze din nou coloana sonora a viitorul film Star Wars: Episodul VII, anunta Hollywood Reporter.

John Williams, cel mai nominalizat compozitor la Oscar, va realiza coloana sonora pentru Star Wars VII. Ce a spus despre intoarcerea sa in celebra franciza

Compozitiile orchestrale impresionante ale lui Williams pentru Saga Star Wars, sunt printre cele mai iubite si mai recunoscute compozitii din istoria cinematografiei filmului, incepand cu tema principala ce a fost introdusa in Star Wars: Episode IV A New Hope sau cu Marsul Imperial din Star Wars: Episodul V Empire Strikes Back. Nu e de mirare ca acesta a ales sa se intoarca in franciza, mai ales ca s-a ocupat de toate celelalte episoade.

 

 

 

Compozitorul a declarat ca nu a ezitat pentru ca este o franciza care a ajuns sa faca parte din viata lui: "Sigur ca inca n-am vazut scenariul. Povestea noua imi este necunoscuta. Dar stiu sigur ca vor fi referinte la filmele anterioare, asa ca ma voi intoarce putin si la temele din celelalte filme. Am crescut cu aceasta franciza si am compus coloana sonoara pentru toate cele 6 filme. Cand am lucrat la filmul original, nu stiam ca va exista si o doua parte sau patra. Am fost surprins si vreau impreuna cu publicul sa descopar care vor fi surprizele noului film" a spus Williams, citat de Hollywood Reporter.

 

John Williams, a carui cariera se intinde pe parcursul a sase decenii, a castigat cinci premii Oscar si a compus unele dintre cele mai populare si apreciate coloane sonore din toate timpurile, inclusiv petru filme ca Jaws, seria Indiana Jones, ET - Extra Terrestrial, Lincoln si multe altele. In total, a adunat un numar de 45 de nominalizari la Oscar, din care 5 castigate, cel mai mare numar pentru o persoana in viata si a detine recordul alaturi de Walt Disney.

 

Compozitorul se va alatura unei liste tot mai mare de creatori originali pentru Star Wars, inclusiv regizorul JJ Abrams, scenaristul Michael Arndt si consultanti Lawrence Kasdan si Simon Kinberg, cei care vor modela urmatoarea poveste din filmul Star Wars: Episodul VII, stabilit pentru lansare in 2015.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies