marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

John Carter, filmul pe care studiourile de la Hollywood vor sa-l faca de 79 de ani. Afla aici totul despre marele pariu al celor de la Disney

Anuntat drept una din marile senzatii ale lui 2012 (se lanseaza in martie), SF-ul John Carter este cel mai recent pariu al celor de la Disney si productia pe care studiourile se pregatesc sa o transforme in franciza.

John Carter, filmul pe care studiourile de la Hollywood vor sa-l faca de 79 de ani. Afla aici totul despre marele pariu al celor de la Disney

CLICK AICI PENTRU A VEDEA 15 IMAGINI DIN FILM

 

Filmul regizat de Andrew Stanton si cu staruri ca Taylor Kitsch, Lynn Collins si Willem Dafoe este un SF de 250 de milioane $ care va urmari povestea lui John Carter - un pesonaj creat in 1912 de scriitorul Edgar Rice Burroughs ( creatorul lui Tarzan).

Inspirata de primul roman (din seria de 11 carti) "A Princess of Mars" al autorului Edgar Rice Burroughs, fantezia SF John Carter este povestea Capitanului John Carter (Taylor Kitsch), un veteran al Razboiului Civil, care a luptat de partea Confederatie si care este transportat in mod inexplicabil pe Marte, unde se trezeste implicat intr-un conflict de proportii epice intre locuitorii acestei planete.

Printre figurile care populeaza aceasta lume noua pentru John Carter   se numara Tars Tarkas (Willem Dafoe) sau fermecatoarea printesa Dejah Thoris (Lynn Collins). Intr-o lume amenintata sa se prabuseasca, Carter isi redescopera umanitatea cand intelege ca supravietuirea planetei Barsoom (Marte) depinde de el.


Productia de la John Carter care va fi IMAX 3D a inceput in noiembrie 2009, insa presa a scris despre el ca a stat in faza de proiect o perioada record. Filmul ar fi trebuit sa fie prima data in pre-productie in urma cu 79 de ani. In 1931, MGM l-a contactat pe Edgar Rice Burroughs pentru a face primul film animat inspirat din seria de carti. Din acel moment drepturile de ecranizare au trecut prin sertarele unor studiouri ca Universal si Paramount pana ca ele sa reajunga din nou in 2007 la Disney care i-a adus pe Andrew Stanton, Mark Andrews si Michael Chabon sa lucreze la scenariu.

Filmul este anuntat drept una dintre cele mai complicate productii: se va filma in locatii si decoruri speciale, va avea scene live action, dar si creatii digitale.

Disney a avut de furca deja cu filmul considerat extrem de costisitor: presa a vorbit acum un an de un buget care a explodat la 300 de milioane de dolari si care a fost obligat sa sufere niste ajustari.


Regizorul Stanton si-a facut un debut impresionant in animatie in 2003 cu "Finding Nemo" - unul dintre succesele uriase de box-office si de critica ale celor de la Pixar. Asta dupa ce Stanton participase in calitate de co-scenarist sau co-regizor la alte productii legendare de la Pixar precum "A Bug's Life", "Toy Story 2" sau "Monsters, Inc.2."


Coloana sonora este semnata de Michael Giacchino, care a colaborat la numeroase productii Pixar precum "Up", "Ratatouille" sau "The Incredibles". El a castigat Oscarul pentru muzica din "Up" in 2009.


Actorii Josh Duhamel si Jon Hamm au fost luati in vizor pentru rolul principal. Pana la urma acesta  i-a revenit lui Taylor Kitsch. In 2004, cand proiectul inca era sub numele de "A Princess of Mars" trebuia sa fie regizat de Robert Rodriguez. Cand cei de la Paramount au inceput pre-productia, acesta a parasit proiectul. Studioul Paramount a fost obligat sa renunte la Rodriguez. Au urmat alti regizori ca Kerry Conran sau Jon Favreau, dar nici unul nu a ramas atasat proiectului.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.





Modifică setările cookies