marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jesus del Cerro: "Filmul Hawaii nu e despre comunism, ci despre libertate"

Regizorul Jesus del Cerro povesteste cum i-a venit ideea unui film despre Romania de dinainte de 1989. Hawaii are premiera pe 17 noiembrie. Daca mergi la cinema sa-l vezi, poti castiga o excursie in Hawaii. Detalii aici: www.procinema.ro/hawaii.
Jesus del Cerro: Filmul Hawaii nu e despre comunism, ci despre libertate
Cum a pornit filmul, cine a avut ideea?
Eu am venit aici in 2006 si multi oameni mi-au povestit din epoca comunista, ca nu era mancare, ca erau probleme. Cineva mi-a povestit ca n-a putut merge afara ca nu avea pasaport. Din multe povesti mici m-am gandit la poveste mare. Nu este o poveste unica. Pentru mine a fost foarte interesant. Poate pentru ca nu sunt din Romania, ca nu este normal. E diferit poate pentru oamenii din Romania.
Cum vezi tu comunismul?
Pentru mine cred ca e mai importanta lipsa de libertate. Cand am fost mic, am crescut in Spania si nu aveam libertate, era Franco, dar era diferit. Pentru mine e de neinteles ca totul sa fie al statului. Acesta este motorul filmului. Nu cred ca e o problema de comunism, de politica, e o problema de libertate. Nu vreau sa spun ca Hawaii e un film despre comunism, nu e asa. E despre lipsa de libertate.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.





Modifică setările cookies