marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jessica Lange, actrita care demonstreaza ca se poate imbatrani cu gratie dupa 35 de ani de cariera: de la originalul King Kong la American Horror Story, cel mai ciudat serial al momentului

Jessica Lange a demonstrat ca se poate imbatrani elegant si frumos la 62 de ani si fara botox. Actrita, care a uluit pe toata lumea in The Postman Rings Twice, a aratat impecabil la Paley Fest 2012, unde a fost premiat noul ei serial, American Horror Story.

Jessica Lange, actrita care demonstreaza ca se poate imbatrani cu gratie dupa 35 de ani de cariera: de la originalul King Kong la American Horror Story, cel mai ciudat serial al momentului

Jessica Lang a debutat la Hollywood in King Kong, in 1976, alaturi de Jeff Bridges si a facut cariera cu rolurile din filme celebre ca: The Postman Always Rings Twice, Tootsie, Frances,  Crimes of the Heart sau Blue Sky.

A primit doua premii Oscar, primul in 1983 pentru Tootsie si al doilea in 1995, pentru Blue Sky si este considerata una dintre cele mai versatile actrite de la Hollywood. Aceasta calitate i-a adus si un rol extrem de neobisnuit intr-unul dintre cele mai controversate seriale ale momentului, American Horror Story.  Paleta larga de roluri din cariera i-a atras atentia lui Ryan Murphy, creatorul serialului American Horror Story.

 

"Ma tot suna si imi facea diverse promisiuni, ca sa ma convinga. Nici un producator nu s-a straduit atat de mult sa ma convinga sa iau un rol. Am fost sedusa de modul in care a incercat sa ma aduca in American Horror Story" a povestit Lange despre cum a ajuns sa joace in American Horror Story.

 

Filmul ii are in rolurile principale pe Dylan McDermott, Connie Britton si Jessica Lange si spune povestea unui cuplu Ben si Vivian Harmon care se muta impreuna cu Violet, fiica lor adolescenta, intr-un fel de suburbie a Los Angeles-ului intr-o casa ai caror proprietari gay au murit in circumstante misterioase si ciudate. Aici incep sa fie bantuiti.

 

 

Desi debutul din King Kong a fost aspru criticat de catre presa de specialitate, Jessica Lange a reusit sa se impuna ca una dintre cele mai talentate actrite si a oferit interpretari memorabile. De-a lungul timpului, actrita a primit 6 nominalizari la Oscar, din care a castigat 2 premii, a strans 12 nominalizari la Globurile de Aur.

 

Jessica Lange si Jeff Bridges in "King Kong" (1976)

 

 


 

 

 

Jessica Lange a starnit controverse cu The Postman Always Rings Twice, unde a jucat alaturi de Jack Nickholson, in rolul Corei, o sotie unui proprietare de restaurant, care incepe o aventura pasionala cu un strain, Frank (Jack Nicholson). Scena de sex dintre cei doi este considerata una dintre cele mai tulburatoare scene din istoria filmului. Pe perioada filmarilor, Jack Nicholson a facut o pasiune pentru Lange, datorita frumusetii si inteligentei ei.

 

Jessica Lange si Jack Nicholson in "The Postman Always Rings Twice"

 

In 1982, Lange reusea o perfmormanta pe care nimeni n-a mai reusit sa o faca in 40 de ani: era nominalizata la Oscar pentru rol principal in Frances, dar si in rol secundar pentru Tootsie. A primit statueta pentru rol secundar in Tootsie.


In 1995, Jessica Lange era numita de revista Empire a 14-a cea mai sexy actrita din istoria filmului.

 

 

 

Jessica Lange in 2012                                                      Jessica Lange in 1981

Sursa foto: Getty

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies