marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jennifer Lawrence, actrita din filmul cu al treilea cel mai bun debut la box-office al tuturor timpurilor, criticata pentru ca e prea grasa

La 21 de ani, este deja o actrita consacrata, cu o nominalizare la Oscar pentru „Winter's Bone" si joaca in filmul momentului in SUA, dar si in restul lumii. The Hunger Games - Jocurile Foamei  a scris istorie in box office cu un debut senzational in care a strans peste 222 de milioane $ in mai putin de o saptamana. Insa nu totul este atat de minunat pentru frumoasa Jennifer Lawrence , criticata pentru ca este prea grasa pentru acest rol.

Jennifer Lawrence, actrita din filmul cu al treilea cel mai bun debut la box-office al tuturor timpurilor, criticata pentru ca e prea grasa

Daca va vine sa credeti in Statele Unite, actrita a fost criticata de fanii cartilor lui Suzanne Collins, dar si de presa de specialitate pentru ca este prea grasa pentru rolul eroinei de 16 ani, Katniss, o adolescenta dintr-un viitor postapocaliptic care se ofera voluntara intr-un show brutal transmis la TV in care este obligata sa ucida alti 23 de tineri. Pentru ca actiunea se petrece peste 700 de ani, intr-o societate distopica, devastata de razboi, fanii sunt de parere ca eroina trebuia sa arate subnutrita.


Criticul Justin Chung de la Variety a scris ca Jennifer Lawrence nu pare sa sufere deloc de foamea care ii afecteaza pe locuitorii Districtului 12 din cele 12 districte lovite de saracie in care este organizata noua societate a viitorului. Un alt critic de la Hollywood Elsewhere o numeste pe actrita "prea dezvoltata si masiva" pentru acest rol iar cei de la The Hollywood Reporter arata si ei cu degetul spre faptul ca Jennifer este "plinuta" si nu arata deloc subnutrita.

In ultimele zile, Jennifer Lawrence a fost prezenta peste tot in Stelele Unite, din paginile revistelor glossy, la talk-show-uri si premiere de film. Criticii de film i-au apreciat insa interpretarea din SF-ul The Hunger Games, regizat de Garry Ross si unde joaca alaturi de Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Woody Harrelson, Donald Sutherland si Lenny Kravitz .


Pe Rotten Tomatoes, un site care se adreseaza pasionatilor de filme, detinut de Warner Bros, The Hunger Games a strans un procent de 85% cu 183 de recenzii pozitive si doar 31 negative.

Actrita a recunoscut ca a slabit cateva kilograme, insa fara intentia ei. Pentru acest rol au mai fost luate in considerare vedete ca Hailee Steinfeld, Chloë Grace Moretz, Abigail Breslin, Lyndsy Fonseca, Saoirse Ronan, Emma Roberts, Kaya Scodelario, Emily Browning si Shailene Woodley

"Oamenii ma considerau prea grasa, prea draguta si prea blonda pentru rol" a marturisit Jennifer Lawrence care a dezvaluit pentru ziarul The Sun lunile de antrenament intens pe care a trebuit se le indure pentru a intra in pielea lui Katniss Evregreen.

"Mi-am vopsit parul brunet si ma antrenam timp de 3 ore pe saptamana. Erau mai mult exercitii fizice, dar am invatat sa trag si cu arcul special pentru acest rol" a mai dezvaluit actrita. 

Filmul inspirat de cartile lui Suzanne Collins reprezinta cel mai bun debut din istorie ca incasari pentru o pelicula care nu face parte din categoria sequeluri (continuari). Mega productia care a costat sub 100 de milioane de dolari s-a clasat totusi pe teritoriul nord american pe locul 3 in spatele filmelor "Harry Potter and the Deathly Hallows — Part 2" (169.2 milioane de $) si "The Dark Knight" (158.4 milioane de $) intr-un top al peliculelor cu cele mai mari incasari la debut. In afara Stalelor Unite, The Hunger Games a facut peste 59 de milioane de dolari si a ridicat suma totala la peste 214 milioane de dolari.

Jennifer Lawrence la 14 ani

 


Sursa foto: Getty



Modifică setările cookies