marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Cameron se intoarce pe Pandora: "Va voi lasa cu gura cascata". Dezvaluirile despre continuarile celui mai profitabil film din istorie

James Cameron este gata sa inceapa etapa de productie pentru urmatoarele filme din seria Avatar. Regizorul a oferit un interviu presei, in care a dezvaluit mai multe despre planurile sale, dar si cat de tari vor fi urmatoarele aventuri pe planeta Pandora.

James Cameron se intoarce pe Pandora: Va voi lasa cu gura cascata . Dezvaluirile despre continuarile celui mai profitabil film din istorie

"Avatar 2" urmeaza sa fie lansat in cinematografele din intreaga lumea in luna decembrie a lui 2016, asa ca James Cameron se apuca deja de treaba. Cineastul continua sa tina in mister ce se intampla in urmatoarele filme, dar ne asigur ca "vor fi tari de tot, o sa ramaneti cu gura cascata".

 

James Cameron
si-a luat suficient timp pentru a pune la punct continuarile celui mai profitabil film din istorie, iar scenariile le-a impartit cu o echipa intreaga de scenaristi, apoi i-a impartit pe fiecare film.  Acesta a dezvaluit si in ce format va filma continuarile. La inceputul anului, Cameron era gata sa accepte o noua provocare si declara ca intentiona sa filmeze Avatar 2 in format 4k, o tehnologie noua si care ar fi dus la noi invoatii tehnice in cinematografie. Asa ca pana la urma ramane la formatul 48FPS (frame-uri pe secunda) in loc de 60 FPS.

 

 

Cameron a avut mai multe intalniri cu echipa de scenaristi formata din Josh Friedman (Avatar 2), Rick Jaffa & Amanda Silver (Avatar 3) si Shane Salerno (Avatar 4). "Am avut intalniri vreo 7 luni si am discutat cred ca fiecare scena din film. Abia in ultima zi, le-am spus fiecaruia pe care dintre scenarii va lucra si pentru care dintre continuari. Nu am vrut sa fie haos sau sa fie influentati in vreun fel, ci sa lucram liber, ideile sa curga" a povestit acesta, conform Collider.com

 

E clar ca James Cameron va continua sa impinga barierele cinematografice si cu aceste trei filme. "Ideea mea a fost de la inceput ca voi filma in 60FPS, mi se parea o tranzitie normala. Dar cred ca voi face asta atunci cand sistemul va fi mai matur, acum ramna la tehnica 48FPS."

 


Cameron a oferit si un detlaiu inedit, despre colaborarea sa cu Peter Jackson la primul film Avatar. Regizorul trilogiilor Lord of The Rings si The Hobbit i-a ajutat pe scenaristii Fran Walsh si  Philippa Boyens, ba chiar mai mult, se pare ca el ar fi fost cel care a dat cea mai celebra replica din film, " I see you". "Una dintre cele mai celebre replici din film e <<I See you>>, in scena in care Neytiri il tine pe Jake in brate, cand isi recupereaza constiinta. Cred ca acea replica a venit de la Peter Jackson".

 


Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare.  Avatar si Titanic, regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2.78 miliarde de dolari, respectiv 1.84 miliarde de dolari. Avatar 2 ar putea fi lansat in 2015-2016 iar Avatar 3 il va urma la distanta de un an. 


Avatar 2 se lanseaza in decembrie 2016, urmat de Avatar 3 in decembrie 2017 si Avatar 4, in decembrie 2018.


Galerie foto


Modifică setările cookies