marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jackie Chan vine pentru prima data in Romania. Ce eveniment il aduce pe star in tara noastra

Cunoscutul actor Jackie Chan, care are o baza de fani uriasa in Romania, vine pentru prima data in tara noastra. Conform celor de la Mediafax, actorul va participa la Zilele Filmului Chinezesc.

Jackie Chan vine pentru prima data in Romania. Ce eveniment il aduce pe star in tara noastra

Intre 11 si 18 septembrie are loc in Captitala un eveniment deosebit, Zilele Filmului Chinezesc. Iar invitat special este nimeni altul decat faimosul actor Jackie Chan.

 

In  urma unui partenerit dintre CNC (Centrul National de Cinematografie) si Republica Populara Chineza,  un festival de film romanesc si unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate in cele doua tari, mai noteaza cei de la Mediafax. In timpul festivalurilor vor fi proiectate aproximativ cinci lungmetraje, tara gazda fiind cea care decide filmele ce vor rula la eveniment. Potrivit memorandumului, o delegatie ce include actori si regizori se va afla in Romania pentru a desfasura activitati de promovare a industriei cinematografice chineze.

 

Cunoscut pentru numeroasele filme de actiune pe care le-a realizat de-a lungul carierei, Jackie Chan a anuntat ca momentul in care va renunta la actorie este destul de aproape. Intr-un interviu acordat pentru presa din strainatate, actorul a explicat ca intampina dificultatii in realizarea cascadoriilor si a scenelor de bataie, corpul sau nemairaspunzand asa cum trebuie. "Cand aveam 40 de ani, jurnalistii ma intrebau cand ma voi retrage, iar eu le spuneam ca peste cinci ani, apoi peste alti cinci ani si tot asa. Mai am putin si fac 60 de ani. O sa vad cat de departe mai pot merge cu actoria in functie de ce imi dicteaza corpul", a marturisit actorul.

 

 

Jackie Chan, nascut in 1954, este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele cu arte martiale. In 2002, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a castigat un premiu MTV Movie pentru intreaga cariera, in 1995, si alte doua premii MTV Movie pentru rolurile din prima si a doua parte a seriei "Ora de varf/ Rush Hour". In 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival. Printre filmele in care a jucat se numara "Fracul magic", "Ocolul Pamantului in 80 de zile", seria "Ora de varf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" si a asigurat vocea Maimutei in seria "Kung Fu Panda".

 

Daca pe plan profesional, Jackie Chan se poate mandri cu o cariera impresionanta, acelasi lucru se poate spune si despre reusitele in plan familial. Actorul este casatorit cu Lin Feng-Jiao, din 1982, cei doi avand un baiat, nascut in acelasi an.



Galerie foto


Modifică setările cookies