marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jack si Uriasii, in topul celor mai mari esecuri financiare din istorie: cat au pierdut studiourile Warner Bros

Filmul Jack The Giant Slayer a intrat pe lista productiilor cu bugete impresionante care au ajuns rateuri financiare, asa cum o faceau filme ca John Carter sau Battleship in 2012. Pelicula a cauzat pierderi de peste 120 de milioane de $ pentru studiourile Warner Bros.

Jack si Uriasii, in topul celor mai mari esecuri financiare din istorie: cat au pierdut studiourile Warner Bros


Basmul regizat de Bryan Singer i-ar putea costa pe cei de la Warner Bros o pierdere intre 125 si 140 milioane de dolari. Aceasta pierdere ar clasa filmul intre Battleship si John Carter din 2012 care nu s-au bucurat de atentia publicului pe cat anticipau producatorii.

Pronosticurile celor de la Hollywood Reporter spun ca este posibil ca Jack The Giant Slayer / Jack si uriasii sa atinga maxim 65 milioane de dolari in SUA si in jur de 140 milioane de dolari in afara Statelor. In acest moment, Legendary Pictures si Warner Bros nu au reusit sa isi recupereze impresionantul buget al filmului de 300 milioane de $, suma ridicata si de bugetul de 100 de milioane de dolari alocat campaniei de marketing. In acest moment, filmul n-a reusit sa obtina decat 179 de milioane de dolari la nivel global.

O mare parte din esecul filmului se datoreaza faptului ca s-a lansat odata cu alte productii mult asteptate, ca Oz: The Great and The Poweful si G.I.Joe: Retaliation. Producatorii insa inca mai spera sa dea lovitura cu proiectiile din afara Statelor Unite.

 

Filmul spune o versiune sumbra si intunecata a celebrei povesti Jack si Vrejul de Fasole si a fost gandit ca un blockbuster de vara, ce urma sa fie lansat in iunie 2012, insa surse apropiate studiourilor au dezvaluit ca productia a intampinat numeroase dificultati, in special in partea de creatie si de efecte speciale. Se pare ca nici cercetarea de marketing n-a dat rezultatele asteptate, publicul nefiind dornic sa vada pelicula, scriu cei de la Hollywood Reporter.

Pentru ca a fost amanata lansarea, producatorii au profitat si au mai refilmat cateva scene. "Filmul era mai mult pentru baieti si prea putin pentru familie. Este o treaba dificila sa gasesti echilibrul intre aceste doua directii cand angajezi un regizor ca Bryan Singer sa se ocupe de un basm" a spus o sursa pentru Hollywood Reporter.

Seful departamentului de distributie de la Warner Bros, Dan Fellman, spune ca acesta este un film de aventura, pentru intreaga familie, chiar daca este interzis celor sub 13 ani. "Am reusit sa il facem mai accesibil. Nu e pentru copiii de 5 ani, insa cei de la 13 ani in sus carora le place sa vada giganti se vor distra".

 



Jack the Giant Slayer
spune povestea unui vechi razboi reaprins atunci cand un tanar fermier Jack (Nicholas Hoult) deschide o poarte intre lumea noastra si cea a unor uriasi. Dezlantuiti pe Pamant pentru prima oare dupa secole, uriasii lupta sa recupereze ceea ce odata le apartinea. Jack se vede fortat sa-i opreasca si se aventureaza in cursa vietii sale. Acesta conduce o expeditie in regatul uriasilor cu speranta de a salva oamenii si o printesa rapita de creaturile gigantice.

Jack The Giant Slayer, film in regia lui Bryan Singer, s-a lansat in Romania pe 22 martie 2013.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies