marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jack Gleeson: actorul care a creat cel mai detestat personaj de pe micile ecrane in Game of Thrones vrea sa renunte la actorie dupa finalul serialului

La 21 de ani de ani, Jack Gleeson a reusit sa isi faca un nume important in industria filmului. Intepretarea sa din Game of Thrones, unde il joaca pe maleficul King Joffrey, l-a pus pe lista celor mai urati actori, atat de convingator isi joaca partitura.

Jack Gleeson: actorul care a creat cel mai detestat personaj de pe micile ecrane in Game of Thrones vrea sa renunte la actorie dupa finalul serialului

 

Intr-un interviu acordat publicatiei The Wrap, Jack Gleeson a marturisit ca dupa incheierea serialului Game of Thrones intentioneaza sa abandoneze lumea stralucitoare a filmului pentru a-si dedica timpul activitatilor caritabile.


"Intotdeauna am vazut actoria ca un mod de relaxare, dar dupa ce am acceptat sa joc in Game of Thrones, totul a devenit mult mai real decat imi imaginam. Stilul de viata care vine odata cu aceasta meserie nu este ceea ce imi doresc eu. Mi-am reevaluat optiunile si ceea ce imi doresc sa fac in viata" a spus acesta pentru The Wrap.
 

 

Jack a mai spus ca evita sa se uite la el cum joaca. "E bizar, pentru ca incerci sa te indepartezi de ciudateniile personajului, dar cand m-am uitat la mine jucandu-l pe Joffrey, sincer, mi s-a facut pielea de gaina. As putea sa incerc sa-l apar, dar nu prea am cum. "

 

Gleeson avea 17 ani cand a venit la auditie pentru rolul din Game of Thrones. In serial, Jack Gleeson il interpreteaza pe Joffrey Baratheon, care mosteneste de tanar tronul regatului Westeros, fiind un rege nemilos si crud. El nu este respectat de oameni si nici macar nu simt frica, insa el este pur si simplu urat si detestat de toti ceilalti din jur.

 

Acesta este si primul sau rol important, dupa cateva aparitii in teatru si un rol foarte mic in Batman Begins. Personajul sau a fost numit de presa straina drept cel mai revoltator de pe micile ecrane si cel mai detestat. Jack Gleeson a vorbit si despre rolurile care i-au influentat interpretarea malefica a regelui Joffrey: " O mare influenta a avut-o Joaquin Phoenix, in Gladiatorul. Uneori, cand stateam pe tron, ma gandeam ca Phoenix e in locul meu, cu acel ranjet de pe fata lui."

 

 

 

Desi pare nascut pentru acest rol si ii captiveaza pe fani cu interpratarea sa, Jack a fost la un pas sa nu joace deloc in Game of Thrones: "Am avut doar o auditie, iar producatorii si scenaristii au ras de interpretarea mea, pentru ca am fost atat de mucos si de arogant. S-au amuzat pe tema asta. Iar eu am crezut ca sunt bun."

 

 


Desi are doar 21 de ani, Gleeson da dovada de foarte multa maturitate ca actor: "Cand interprtetezi un rol malefic, trebuie sa gasesti si sa imbratisezi sentimentele negative pe care tu incerci sa le reprimi in viata de zi cu zi. Sa te simti superior fata de ceilalti pentru un singur lucru. Aroganta este o emotie ciudata pe care trebuie sa o arati."


Game of Thrones a devenit un fenomen mondial, care a schimbat regulile in televiziune si a atras sute de milioane de fani din lumea intreaga. Cei de la Vanity Fair l-au numit "cel mai mare, indraznet si sangeros serial din istoria televiziunii". 


Bazat pe romanele lui George R.R. Martin, serialul se bucura de o popularitate incredibila si la al patrulea sezon. Audientele au crescut de la un sezon la altul, iar ultimul episod din seria 3 a avut 5.4 milioane de spectatori. Insa, multi l-au vazut si pe editiile de pe DVD sau de pe internet, fiind cel mai piratat serial online din istorie.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies