marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iti mai aduci aminte de micuta Matilda? Ce s-a intamplat cu actrita care acum 20 ani uimea pe toata lumea si juca alaturi de Danny DeVito

Desi au trecut 20 ani de la lansarea oficiala, filmul Matilda inca face furori printre copii, dar si printre cei trecuti de prima tinerete, peripetiile prin care trece personajul principal ramanand inca vii in mintea telespectatorilor.

Iti mai aduci aminte de micuta Matilda? Ce s-a intamplat cu actrita care acum 20 ani uimea pe toata lumea si juca alaturi de Danny DeVito

 

In 1996, Danny DeVito, producator, regizor si actor pentru aceasta productie, impreuna cu Mara Wilson (Matilda), Rhea Perlman (Zinnia Wormwood), Embeth Davidtz (Jennifer Honey) si Pam Ferris (Agatha Trunchbull) au reusit sa creeze o poveste impresionanta bazata pe romanul clasic pentru copii cu acelasi nume al lui Roald Dahl. 

 

Filmul prezinta aventurile pe care Matilda, o fetita adorabila si foarte inteligenta, le traieste acasa si la scoala in incercarea de a razbate in doua medii in care nu se regaseste deloc: pe de o parte in familie, acolo unde parintii si fratele mai mare ii fac viata un cosmar si o impiedica sa-si dezvolte capacitatile intelectuale, pe de alta parte la scoala unde invata si care are o directoare care impune un regim dictatorial.

 

 

Incercarile de a supravietuii printre oamenii cu care nu se potriveste deloc o ajuta pe Matilda sa descopere ca are puteri supranaturale cu ajutorul carora poate controla persoanele si obiectele din jur, iar datorita acestui lucru reuseste sa-si atinga obiectivul, acela de a avea o familie iubitoare.

 

In filmul regizat de Danny DeVito, Matilda a fost adusa la viata de Mara Wilson, actrita care la momentul lansarii peliculei avea 9 ani. Nascuta la Los Angeles, Mara a debutat in lumea cinematografiei in 1993, atunci cand a jucat in Mrs.Doubtfire. Un an mai tarziu avea sa fie aleasa pentru rolul lui Susan Walker din Miracle on 34th Street pentru care a primit si titlul de ”tanara revelatie a anului” in cinematografie.

 

Dupa succesul fulminant din Matilda, Mara Wilson a fost distribuita si in A Simple Wish (1997), Ballon Farm (1999), ultimul sau film fiind Thomas&the Magic Railroad (2000), roluri pentru care a primit numeroase nominalizari la festivaluri si competitii cinematografice.

 

 

Desi era considerata una dintre cele mai promitatoare actrite, Mara Wilson a renuntat la aceasta activitate, iar in 2009 a absolvit Universitatea de New York, sectia de teatru, iar acum isi continua cariera in acest domeniu.

 

Intr-un interviu pe care l-a acordat pentru presa din America, Mara a marturisit ca nu regreta nici o secunda decizia luata, explicand ca in perioada pe care a petrecut-o pe platourile de filmare a realizat ca nu este facuta pentru asa ceva si ca nu se simte bine cu ceea ce face.

 

 

”Sa joci in filme nu e asa amuzant. Sa repeti acelasi lucru pana regizorul iti spune ca este bine nu e chiar asa de interesant”, a scris actrita pe blogul personal. 



Modifică setările cookies