marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO / INTERZISE: Cele mai controversate filme din istorie!

Violenta, satira la adresa religiei sau incest sunt doar cateva motive pentru care filmele de mai jos au fost interzise in cinematografe.
 

VIDEO / INTERZISE: Cele mai controversate filme din istorie!

“A Clockwork Orange” (1971)
Portocala mecanica
Regie: Stanley Kubrick
Interzis: Irlanda (1971-2000), UK (de catre regizor), Singapore, Malaesia, Coreea de Sud si Spania

Adaptarea dupa best seller-ul omonim al lui Anthony Burgess, filmul spune povestea lui Alex si a gastii sale extrem de violente. Tinerii folosesc substante halucinogene, ucid si violeaza cu brutalitate.

“The Texas Chainsaw Massacre” (1972)
Regie: Tobe Hooper
Interzis: Finlanda (1984), UK, Brazilia, Australia, Chile, Germania de Vest, Islanda, Singapore, Suedia, Iralnda si Norvegia

Cinci prieteni merg in vizita la casa veche a bunicului lor. Sunt vanati si terorizati de un criminal si de familia sa, care-i ucid folosind o drujba.  Filmul este inspirat din crimele celebrului asasin Ed Gein.


“The Exorcist” (1973)
Regie: William Friedkin
Interzis: UK, Malaesia si Singapore

Unul dintre cele mai controversate filme de groaza din toate timpurile spune povestea unei fete de 12 ani posedata de o forta demonica si a celor doi preoti care incearca sa-I salveze sufletul.

“Last Tango in Paris” (1973)
Regie: Bernardo Bertolucci
Interzis: Italia (1972-1986), Singapore, Noua Zeelanda, Portugalia (1973-1974) si Coreea de Sud.

O frantuzoaica incepe o aventura sordida cu un om de afaceri american care-si doreste ca relatia lor sa se bazeze numai pe sex. Filmul a devenit celebru pentru scena in care barbatul (Marlon Brando) foloseste unt in loc de lubrifiant.

Imagini aici.


“Caligula” (1979)
Regie: Tinto Brass
Interzis: Canada si Islanda

Povestea Imparatului Roman Caligula care s-a folosit de violenta pentru a ajunge la tron si care a socat prin actiunile sale din timpul regimului sau tiranic, dar si prin nebunia sa. Filmul a fost considerat scandalos pentru nuditatea excesiva si pentru pasiunea lui Caligula pentru sora sa.

“The Last House on the Left” (1972)
Regie: Wes Craven
Interzis: UK (1984-2002), Singapore, Islanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Germania de Vest si peste 32 de ani in Australia.

Un grup de tinere merg la un concert rock sa sarbatoreasca aniversarea uneia dintre ele si mai apoi incearca sa faca rost de niste marijuana. Sunt rapite de o gasca de psihopati care abia au scapat din inchisoare.

“Freaks” (1932)
Regie: Tod Browning
Interzis: Italia, Finlanda si Irlanda

Regizorul a ales protagonistii cu diformitati care au socat publicul. O acrobata a unui circ accepta sa se casatoreasca cu seful circului, un pitic. Prietenii lui afla ca aceasta il vrea doar pentru mostenire.

Imagini aici.

“120 Days of Sodom” sau “Salo” (1975)
Regie: Pier Paolo Pasolini
Interzis: Italia, Finlanda, Australia, Germania de Vest, Noua Zeelanda si Norvegia

Patru barbati cu putere din Italia aduna un grup de tineri pe care-i supun la 120 de zile de tortura. Filmul este greu de privit, tinerii sunt batuti, violati, obligati sa manance fecale si ucisi.


“I Spit on Your Grave” (1978)
Regie: Meir Zarchi
Interzis: Finlanda (2006), Australia (1997-2004), China, Singapore, Malaesia, Filipine, Thailanda, Noua Zeelanda, Canada, Islanda, Norvegia, Germania de Vest, Irlanda (2002), UK (1984-2001)

Cunoscut si ca “Day of the Woman” este povestea unei femei care se retrage din NY pentru a-si scrie romanul. Este rapita de un grup de locuitori pentru a-l ajuta pe unul dintre ei sa-si piarda virginitatea. Cei patru barbati o violeaza in grup, urmand ca unul dintre ei s-o omoare, dar nu reuseste. Femeia se intoarce si se razbuna.



“Straw Dogs” (1971)

Regie: Sam Peckinpah
Interzis: UK (1999)
 
Dustin Hoffman joaca rolul unui matematician care este hartuit de un locuitor al orasului. Acesta o violeaza pe sotia lui, Amy, ceea ce-l determina sa actioneze violent. Scena violului a fost aspru criticata si filmul a fost considerat prea violent.

“Das Testament des Dr. Mabuse” (1933)
Regie: Fritz Lang
Interzis: Finlanda (1933), Germania (1933-1945), Suedia (1933-1952)

Inspectorul de politie Lohmann investigheaza un caz al carui suspect este un barbat ce a fost inchis intr-un azil de nebuni, Dr. Mabuse.

Sursa: independent.co.uk/

 



Modifică setările cookies