marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interviu Gopo 2012. George Pistereanu, actorul care a captivat publicul roman. De ce sunt mai impresionante filmele cu bugete reduse decat blockbusterele

George Pistereanu a reusit in doi ani sa impresioneze publicul cu doua roluri exceptionale, dificile si tulburatoare. Dupa ce a dat lovitura cu rolul detinutului Silviu din "Eu cand vreau sa fluier, fluier", marele castigator la Gopo in 2011, George Pistereanu a revenit anul acesta cu un rol senzational in Loverboy.  Captivant, fermecator si talentat, Pistereanu a devenit rapid idolul tinerelor din Romania.

Interviu Gopo 2012. George Pistereanu, actorul care a captivat publicul roman. De ce sunt mai impresionante filmele cu bugete reduse decat blockbusterele

La doar 23 de ani, George Pistereanu si-a trecut in palmares doua dintre cele mai apreciate si aclamate filme romanesti.


Rolurile  din "Eu cand vreau sa fluier, fluier" si "Loverboy" i-a adus numeroase premii pentru cel mai bun actor la mai multe festivaluri internationale de film, iar Loverboy a fost primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin si a reusit sa ia si doua premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint si distinctia "Alfred Bauer".


 

Pistereanu a castigat premiul pentru cel mai bun actor anul trecut, la Festivalul de Film Stockholm, juriul declarand ca a fost lasat fara cuvinte de prestatia acestuia din Loverboy. Loverboy a obtinut nu mai putin de 9 nominalizari la Premiile Gopo din acest an, printre care si pentru  cel mai bun film al anului, cea mai buna actrita in rol principal, Ada Condeescu, si cel mai bun regizor, Catalin Mitulescu.

 

 

Care crezi ca este cel mai bun film romanesc al anului?

 

Nu as vrea sa dau un verdict inainte. Inca nu le-am vazut pe toate, dar dupa ce le vad, imi voi exprima votul, insa confidential.

 

Daca ar fi sa alegi o productie de la Hollywood, ce film ti-a placut cel mai mult anul acesta?


The Iron Lady mi-a placut foarte mult.

 

Ce parere ai de faptul ca un film  ca The Artist,. alb-negru si mut a reusit sa castige Oscarul in 2012?

 

Eu cred ca regizorul stia de la inceput ca va lovi cu acest film. S-a descurcat de minune cu acest film si totul a venit natural. A mers de la inceput pentru castig, eu asa cred.

 

Ce sacrificii ai fi dispus sa faci pentru rol?

 

Cred ca as fi dispus sa fac foarte multe, eu sunt un om foarte intelegator. As merge cat de departe se poate, insa fara sa imi afecteze sanatatea.

 

De ce crezi ca romanii nu sunt foarte receptivi la productiile autohtone?


Probabil ca romanii sunt obisnuiti cu blockbusterele straine, cu filmele de actiune, care merg foarte repede. Cred ca ar trebui sa se inteleaga ca filmele romanesti fac parte din cele europene, care au un alt stil de a fi facute. 

 

Cum crezi ca sunt privite filmele romanesti in strainatate?


In Europa sunt foarte bine vazute si asta se vede si prin premiile luate de productiile noastre la festivaluri. 

 

Cum este sa fii actor in Romania?

 

Este greu, nu as vrea sa spun mai multe.

 

Ce actori de la Hollywood iti plac cel mai mult?

 

Imi plac Al Pacino, Robert De Niro, dar nu pot sa spun ca am un idol anume. Iar ca actrita cel mai mult imi place de Meryl Streep.

 

Care este ultimul film la care ai plans?


Pianistul. L-am revazut de curand si m-a impresionat la fel de mult. De obicei filmele care sunt facute cu un buget mai mic si care tind mai mult spre arta sunt cele care ne emotioneaza cel mai mult, pentru ca regizorii si actorii dau tot ce au mai bun din ei.

 

Obisnuiesti sa mergi la cinema sau sa le vezi acasa?


Nu am timp sa merg la cinema, dar pe majoritatea le vad acasa.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies