marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Independent Spirit Awards: Birdman, in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu , a primit cele mai multe nominalizari. Vezi lista completa

Lungmetrajul "Birdman", o comedie cu accente dramatice si suprarealiste, ce prezinta eforturile unui actor de teatru, interpretat de Michael Keaton, de a-si regasi gloria de odinioara, a primit cele mai multe nominalizari la Independent Spirit Awards 2015, au anuntat marti organizatorii.

Independent Spirit Awards: Birdman, in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu , a primit cele mai multe nominalizari. Vezi lista completa

"Birdman", cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Alejandro González Iñárritu, autorul unor pelicule celebre precum "Babel", "Biutiful", "21 de grame/ 21 Grams" si "Iubiri si câini/ Amores perros", a fost nominalizat la sase categorii de premii: "cel mai bun film", "cel mai bun actor in rol principal", "cel mai bun actor in rol secundar", "cea mai buna actrita in rol secundar", "cel mai bun regizor" si "cea mai buna imagine", informeaza AFP.

 

Trei filme au primit cinci nominalizari fiecare: "Boyhood", de Richard Linklater, o pelicula care urmareste evolutia pe parcursul a 12 ani a unui copil care devine adult, thrillerul cu accente satirice "Nightcrawler" si filmul biografic despre Martin Luther King "Selma".

 

 

 

"Whiplash", o drama inspirata din universul jazz-ului, care a câstigat cel mai important trofeu, la inceputul acestui an, la Festivalul Sundance, a fost nominalizat la patru categorii de premii.

 

La categoria "cel mai bun film", alaturi de "Birdman", au mai fost nominalizate productiile "Boyhood", "Love is Strange", "Selma" si "Whiplash".
 

 




Damien Chazelle ("Whiplash"), Ava DuVernay ("Selma"), Alejandro González Iñárritu ("Birdman"), Richard Linklater ("Boyhood") si David Zellner Kumiko ("The Treasure Hunter") vor concura la categoria "cel mai bun regizor".

 

La categoria "cea mai buna actrita in rol principal" au fost nominalizate Marion Cotillard ("The Immigrant"), Rinko Kikuchi Kumiko ("The Treasure Hunter"), Julianne Moore ("Still Alice"), Jenny Slate ("Obvious Child") si Tilda Swinton ("Only Lovers Left Alive").

 

Andre Benjamin ("Jimi: All Is By My Side"), Jake Gyllenhall ("Nightcrawler"), Michael Keaton ("Birdman"), John Lithgow ("Love is Strange") si David Oyelowo ("Selma") au fost nominalizati la categoria "cel mai bun actor in rol principal".

 

 

Peliculele "Force Majeure", "Ida", "Leviathan", "Mommy", "Norte, The End of Story" si ""Under the Skin" vor concura la categoria "cel mai bun film international".

 

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociatia Film Independent din Los Angeles, reprezinta un eveniment major pentru filmele realizate in afara marilor studiouri de la Hollywood si care au nevoie de promovare inainte de inceperea sezonului ce precede premiile Oscar.

 

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare si gradul de finantare independenta. Limita maxima de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, in 2006, de Motion Picture Association of America.

 

Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies