marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Incepe Les Films de Cannes à Bucarest: Actrita Bérénice Bejo, premiata la Cannes, vine la festivalul din Capitala

Actrita Bérénice Bejo, nominalizata la Oscar si Globul de Aur pentru rolul din "Artistul/ The Artist", este unul dintre invitatii speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest, urmand sa se intalneasca cu publicul din Romania pe 25 octombrie.

Incepe Les Films de Cannes à Bucarest: Actrita Bérénice Bejo, premiata la Cannes, vine la festivalul din Capitala

Actrita va lua parte la premiera filmului "The Search", alaturi de regizorul Michel Hazanavicius, si se va intalni cu publicul si cu tinerii actori din Romania pe 25 octombrie, de la 12.00, la Cinema Elvira Popescu. Programul complet si detalii despre festival gasiti aici.

 

 


Bérénice Bejo
vine pentru prima data in Romania, la Les Films de Cannes à Bucarest, pentru premiera celui mai recent film al ei, "The Search". Lansat in competitie la Cannes 2014 si distribuit in Romania de Independenta Film, "The Search" este o drama impresionanta care urmareste destinele a patru personaje in razboiul din Cecenia. Bejo are rolul unei activiste pentru drepturile omului care se zbate sa atraga atentia lumii asupra atrocitatilor de acolo.


Una dintre cele mai in voga actrite ale momentului in Franta, Bejo arepeste 35 de filme in portofoliu si numeroase premii si nominalizari. Ea le va vorbi tinerilor actori si pasionatilor de film despre actorie, provocari si succes pe 25 octombrie, de la 12.00, la Cinema Elvira Popescu.
 

 

Nascuta in Argentina, dar stabilita in Franta, dupa ce familia ei a fugit din tara din cauza dictaturii, Bérénice Bejo a crescut intr-un mediu de cineasti, tatal ei fiind regizor. A intrat in atentia publicului si a presei cu partitura din "Cea mai buna speranta feminina/ Meilleur espoir féminin", regia Gérard Jugnot, pentru care a obtinut o nominalizare la César tocmai pentru categoria "tanara speranta", in 2000.

 


 

Recunoasterea internationala a venit odata cu "Artistul/ The Artist", filmul mut care a dominat galele de premii din anul 2011 si care i-a adus nominalizari la Oscar, Globurile de Aur si BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol secundar. Cu rolul simpaticei Peppy Miller, o starleta de la Hollywood care se adapteaza rapid la filmul vorbit, a castigat si trofeul César pentru interpretare feminina in rol secundar. "Artistul/ The Artist", regizat de Michel Hazanavicius si distribuit de Forum Film, va fi proiectat cu intrare libera la festivalul de la Bucuresti.


Les Films de Cannes à Bucarest
are loc intre 24 si 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria si Elvira Popescu
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies