marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Imi doream in fiecare zi sa mor": drama traita de Lana Wachowski inainte de a-si schimba sexul. Regizoarea seriei Matrix va aparea la Festivalul de Film de la Toronto

Fratii Larry si Andy Wachowski au devenit celebri in 1999, cand schimbau istoria filmului SF cu Matrix. Intre timp, Larry a devenit Lana dupa ani de zile in care s-a chinuit sa faca o operatie de schimbare de sex. Insa, regizoarea a povestit recent intr-un interviu cate chinuri a indurat si cat de greu i-a fost sa faca acest pas.

Imi doream in fiecare zi sa mor : drama traita de Lana Wachowski inainte de a-si schimba sexul. Regizoarea seriei Matrix va aparea la Festivalul de Film de la Toronto

 

Hollywood-ul a ramas fara cuvinte cand Larry Wachowski a iesit in public pentru prima data si s-a prezentat drept Lana. Cu parul roz si feminina, Lana a incercat sa treaca peste prejudecatile si comentariile rautacioase pentru a trai viata asa cum isi doreste: ca o femeie.

 

Intr-un interviu pentru Daily Mail, Lana a povestit cat de grea a fost aceasta decizie si ca ii era teama ca va fi respinsa de familie si ceilalti din jur: "Visam sa mor in fiecare zi. Obisnuiam sa inot dimineti la rand si sa ma rog sa fiu mancata de un rechin sau lovita de un vapor ca sa mor. Mi-era teama ca nu voi fi acceptata". Culmea, Lana a fost coplesita de cat de mult sprijin a primit din partea mamei sale cand i-a spus ca vrea sa fie fata.

 

Din 2002, Larry a inceput tratamente hormonale si s-a pregatit pentru operatia care avea sa ii schimbe viata definitiv.  Grijulie si disrecta cu viata ei personala, Lana a trecut printr-un divort de Thea Bloom in 2003, iar acum este recasatorita.

 

 

 

Intr-un interviu amplu acordat celor de la The New Yorker, in care a vorbit despre Cloud Atlas, noul lor proiect cu care intentioneaza sa uluiasca cinefilii din nou, Lana a povestit in detaliu cat de greu i-a fost sa se accepte: "Mult timp nici nu puteam rosti cuvantul transsexual. Dar mi-am dat seama in timp ca ceea ce eram inainte nu corespundea cu sentimentele mele. Stiam ca va trebui sa fac aceasta miscare si in final, sa spun familiei mele. Insa asta m-a inspaimantat atat de tare incat nu puteam dormi nopti la rand. Insa am fost suprinsa de cate intelegere am primit din partea mamei mele. Ea mi-a zis ca a verificat cand m-a nascut, eram baiat. In final, a acceptat pentru ca raman copilul ei. Dar nu ma asteptam" a mai spus Lana.

 

"Am ales sa imi schimb aspectul exterior pentru a-l face mai apropiat de cel interior. Stiu ca toti se intreaba daca am un vagin constriuit chirurgical, dar asta este o informatie pe care prefer sa o tin pentru mine si sotia mea" a declarat Lana.  In copilarie Larry era destul de chinuit de colegi din cauza aspectaului de tocilar. Acesta se retragea in lumea lui si prefera sa citeasca si sa se ocupe de activitati intelectuale. Insa a simitit din adolescenta ca nu se simte in pielea lui ca barbat. Andy, fratele lui Lana a spus ca acum ii este mai usor sa lucreze cu ea, pentru ca inainte isi proiecta actiunile si gandurile asupra lui.

 


 

 

In 1999, fratii Wachowski dadeau lovitura cu Matrix, filmul care a schimbat pentru totdeauna cinematografia. Trilogia Matrix, creata de fratii Wachowski, cu Keanu Reeves in rolul principal, a avut incasari de peste 1,6 miliarde de dolari, datorita efectelor speciale inovatoare si scenelor de lupta spectaculoase, cei doi regizori fiind considerati deschizatori de drumuri in materie de tehnici cinematografice revolutionare.

 

In 2012, cei doi revin in atentia fanilor cu un film surprinzator, Cloud Atlas, despre care multi spuneau ca e imposibil de realizat. Cei doi frati sunt asteptati la Festivalul de Film de la Toronto unde va fi vizionat in premiera Cloud Atlas.

 


Cloud Atlas este pelicula care are nume grele in distributie, precum Tom Hanks, Halle Berry, Ben Whishaw, Jim Broadbent, Hugh Grant, Hugo Weaving, James D’Arcy, Jim Sturgess si Susan Sarandon. Filmul care a fost turnat in Germania (de unde primeste si finantare), Spania si Scotia va fi lansat in cinematografe in octombrie 2012 si are un buget de 150 de milioane de dolari.


Cloud Atlas este centrat pe 6 istorii interconectate, plasate in diferite perioade si tari, din secolul 19 pana intr-un viitor indepartat, post-apocaliptic. Scenariul complex si incitant urmareste o varietate de personaje care se invart in sase universuri diferite, la intervale de timp diferite, fiecare actor interpretand mai multe roluri in aceste povesti, ceea ce constituie o provocare pentru protagonisti.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies