marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hugh Laurie a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame: "Am pierdut sirul tinerilor care mi-au spus ca au dat la medicina datorita serialului Dr. House"

Hugh Laurie, actorul britanic devenit cunoscut pe plan mondial datorita celebrului serial 'Dr House', si-a inaugurat marti steaua pe celebrul Walk of Fame din Hollywood (Los Angeles), relateaza AFP.
Hugh Laurie a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame: Am pierdut sirul tinerilor care mi-au spus ca au dat la medicina datorita serialului Dr. House

"Am 57 de ani si am avut o viata extraordinar de norocoasa de la inceput pana la sfarsit si aproape ca ma astept in fiecare zi sa-mi cada in cap un pian pentru a echilibra" acest mare noroc, a declarat actorul, cunoscut pentru timiditatea sa, la inaugurarea stelei cu prilejul unei ceremonii desfasurate la Los Angeles.


Pentru interpretarea personajului 'Dr House', Hugh Laurie a castigat doua premii Golden Globe in 2006 si 2007 si a fost de sapte ori nominalizat la Emmy, premiile televiziunii americane. Prietenul sau, regizorul si scenaristul Stephen Fry, invitat la ceremonie, l-a descris drept un tip "groaznic de seducator" si "ridicol de talentat".


Hugh Laurie, tatal a trei copii deja adulti, considerat o vreme cel mai bine platit actor de televiziune din lume, este la randul sau regizor, producator, autor de romane si muzician reputat de jazz.


Nascut la Oxford, in Marea Britanie, el si-a inceput cariera de actor la Universitatea din Cambridge alaturi de actrite celebre, precum Emma Thompson si Tilda Swinton, dupa ce si-a pierdut speranta de a deveni campion olimpic la canotaj asemeni tatalui sau.


Laurie a fost aclamat si pentru interpretarea sa in serialul 'The Night Manager' si a jucat pe marele ecran in filme precum "Tomorrowland" (2015), "Sense and Sensibility" (1995) sau "The Man in the Iron" (1998). A lansat de asemenea doua albume de blues, cele mai bine vandute din toate timpurile, si a participat la turnee de succes alaturi de trupa sa 'The Copper Bottom Band'.


Imbracat intr-un costum sobru si purtand in picioare sosete imprimate cu steagul britanic Union Jack, Hugh Laurie s-a declarat privilegiat ca face parte dintr-o industrie care uneori schimba viata oamenilor din aceasta lume.

"Am pierdut sirul tinerilor pe care i-am intalnit si care mi-au marturisit ca s-au inscris la medicina datorita serialului 'Dr House'", a spus el.

Sursa foto: Agerpres


Galerie foto


Modifică setările cookies