marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hollywoodul, indecis in ceea ce priveste favoritii pentru Oscar. “Avem de-a face cu un an foarte intunecat, cu multe subiecte dureroase"

Mai sunt doua luni si jumatate pana la Gala Oscar si criticii nu au inca un mare favorit sau macar un top trei al preferintelor. O demonstreaza nominalizarile la Globurile de Aur, premii care le preced pe cele oferite de Academia Americana de Film.

Hollywoodul, indecis in ceea ce priveste favoritii pentru Oscar. Avem de-a face cu un an foarte intunecat, cu multe subiecte dureroase

Sunt totusi destule pelicule care au primit laude si sunt creditate cu sanse la statueta aurita. Printre ele, drama "Carole", cu Cate Blanchett, care a strans cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur.

Tim Gray, reporter Variety: "Nominalizarile la Globurile de Aur au infirmat multe predictii. Au fost multe surprize."

Daca tinem cont si de nominalizarile la premiile Sindicatului actorilor americani, anuntate zilele trecute, pare clar ca Hollywoodul inca oscileaza referitor la favoritii pentru Oscar.

Tim Gray, reporter Variety: "Se intampla ceva interesant. Pare ca la nominalizarile pentru Globurile de Aur s-a facut o corectie fata de selectia anuntata de Sindicatul actorilor americani. Deocamdata, lipseste consensul. Cred ca acesta este un lucru bun. Este distractiv."

Criticii au remarcat, printre nominalizari, prezenta masiva a filmelor inspirate dintr-o realitate dramatica.

Tim Gray, reporter Variety: "Cred ca avem de-a face cu un an foarte "intunecat", cu multe subiecte dureroase."

Este si cazul filmului "Spotlight", despre scandalul preotilor pedofili din Statele Unite.

Tim Gray, reporter Variety: “Spotlight se afla cu siguranta printre peliculele cu sanse la Oscar. Este apreciat de spectatori. Este foarte bine facut. Este un film inteligent."

"Room", o alta pelicula nominalizata, vorbeste despre cazul real al unei femei tinute in captivitate 7 ani, perioada in care a si adus pe lume un copil.

Mult mai cunoscut, "The Revenant", prezinta povestea adevarata a vanatorului Hugh Glass, care este ranit in timpul unei expeditii in Muntii Stancosi si apoi abandonat de colegii. Pelicula i-ar putea duce lui Leonardo DiCaprio un Glob de Aur sau chiar un Oscar.

Alejandro Inarittu, regizorul peliculei The Revenant: "Cred ca a facut o interpretare extraordinara si merita sa fie recompensat pentru asta."

Globurile de aur vor fi decernate in data de 10 ianuarie. Gala Oscar ce marcheaza apogeul premiilor la Hollywood, va avea loc in 28 februarie.

Sursa: Stirileprotv.ro


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies