marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

H.R. Giger, creatorul monstrului din seria Alien, a murit la 73 de ani  

H.R. Giger, creatorul monstrului din seria Alien, a murit la 73 de ani. Artistul a decedat in urma unui accident, conform  presei americane.

H.R. Giger, creatorul monstrului din seria Alien, a murit la 73 de ani

H.R. Giger este considerat unul dintre cei mai influenti artisti in lumea cinematografica. H.R. Giger a devenit faimos in lumea intreaga datorita personajelor create in seria cinematografica de succes "Alien". In lumea artelor, Giger este cunoscut pentru operele sale suprarealiste si fantastice. Monstrul pe care l-a creat pentru regizorul Ridley Scott i-a adus un Oscar pentru efecte speciale in 1980.


Creatura din filmul lui Ridley Scott a fost creata de artistul H.R Giger, care s-a inspirat din litografia Necronom IV. Initilal, filmul trebuia sa se numeasca Star Beast, insa co-scenaristul Dan O'Bannon a decis ca este mult mai sugestiv titlul Alien.


 

 

 


A primit 2 nominalizari la Oscar, castigand la categoria cele mai bune efecte speciale. Mai mult, Alien a fost inclus de Registrul National American al Filmelor ca unul dintre filmele cu "impact colosal asupra societatii din punct de vedere cultural, artistic si estetic", iar monstrul Alien a fost numit al 14-lea cel mai infricosator personaj negativ din istori


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies