marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Greseala care aproape l-a convins pe James Cameron sa filmeze Titanicul din nou. Cea mai faimoasa scena din cinematografia moderna este bazata pe o eroare

In 1997, Titanic uimea o planeta intreaga si scria istorie, fiind primul film care a facut incasari de 1 miliard de dolari, ocupand timp de 12 ani prima pozitie in topul celor mai profitabile filme. Cameron a devenit obsedat de una dintre cele mai tragice catrastrofe din istorie si a adus pe marile ecrane o poveste epica, insa acum, la 17 ani de la lansarea blockbusterului a recunoscut pentru prima data ca a facut cateva greseli majore, care aproape ca l-au convins sa filmeze inca o data pelicula. Cel mai mare regret al sau este legat de modul in care s-a scufundat Titanicul in film.

1. Unul din cele mai impresionante momente din cinematografia moderna este cel in care Titanicul se rupe in doua si se scufunda, intr-un mod violent. James Cameron sustine insa ca una dintre cele mai faimoase scene  ale sale este bazata pe o greseala. Intai, Titanicul s-a scufundat treptat la prora dupa care a fost aruncat in sus si s-a frant  in doua. Timp de multi ani reconstructia scufundarii Titanicului arata ca vaporul s-a scufundat intreg. Dar dupa ce vasul a fost descoperit si s-au facut cercetari, s-a ajuns la concluzia ca de fapt, pachebotul s-a rupt in doua, asa cum era prezentat in film. Cameron a gresit insa, atunci cand arata ca dupa ce vasul se rupe, pupa se scufunda vertical, in timp ce personajele Rose si Jake se tineau de balustrada vasului. In realitate, dupa analize computerizate, oamenii de stiinta si James Cameron au ajuns la concluzia ca pupa Titancului s-a scufundat la un unghi mult mai mic si nu vertical.

2. James Cameron a recunoscut ca au existat si alte greseli pe care le-a trecut cu vederea, in special cele legate de decoruri, dar n-a schimbat nimic, iar versiunea 3D va fi aceeasi ca cea originala. "Au fost momente in care ma gandeam sa filmez din nou anumite parti ale filmului si sa corectez ce era gresit. Dar mi-am dat seama ca as fi nebun sa fac asta." a spus Cameron intr-un interviu acordat celor de la ABC. "Nu am schimbat nimic, vasul se scufunda la fel, Jack moare la final." a mai adaugat el.
 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

3. Un alt lucru straniu de la scufundarea Titanicului a fost modul in care a fost inghitit de ape. In cazul vaselor mari, cum este de exemplu Concordia, atunci cand se scufunda,  vaporul se duce la fund prabusindu-se intr-o parte. Titanicul in schimb, nu s-a scufundat imediat, ci a inceput sa ia apa, si a mai rezistat la suprafata, si astfel, au putut fi salvati o parte din cei aflati la bord, cu ajutorul barcilor de salvare de pe ambele parti ale navei. N-au exista suficiente barci de salvare la indemana, dar macar au putut fi folosite.

4. James Cameron crede ca faptul ca o parte a vasului a ramas la suprafata se datoreaza eforturilor inginerilor si membrilor echipajului aflati la bord. El crede ca acestia au incercat pana in ultima clipa opreasca apa care intra in vas, pana cand nu s-a mai putut. Nici unul din ei nu a supravietuit, asa ca nu poate fi confirmat acest fapt, dar e posibil ca eforturile lor sa fi salvat sute de oameni.

5. Titanicul s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, 1514 oameni au murit. La comemorarea celor 100 de ani de la tragedie, James Cameron va relansa in 3D filmul care l-a facut o legenda la Hollywood. "Desi publicul a mai vazut povestea, stie totul despre ea, impactul emotional va fi mai mare. Acum, totul va fi 3D, si chiar daca Leonardo DiCaprio si Kate Winslet nu mai arata la fel, povestea lor ramane captivanta. Mintea ta te va face sa crezi ca esti acolo, cu ei, in mijlocul unei tragedii cutremuratoare".



Sursa: Business Insider




 

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies