marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gravity: un astrofizician american critica filmul lui Alfonso Cuaron, ce greseli stiintifice sunt in cel mai bun film 3D al anului

Caracterizat de critici drept un rar exemplu de inteligenta in ceea ce priveste realizarea unui film SF, Gravity s-a ridicat la nivelul asteptarilor, confirmandu-si statutul de favorit in cursa pentru Oscar.

Gravity: un astrofizician american critica filmul lui Alfonso Cuaron, ce greseli stiintifice sunt in cel mai bun film 3D al anului


Cu toate acestea, productia lui Alfonso Cuaron are si o serie de contestatari, printre acestia numarandu-se si un cunoscut astrofizician.


Neil DeGrasse Tyson, direcor la Hayden Planetarium din New York, a postat o serie de mesaje pe contul de Twitter prin care a desfiintat efectele speciale folosite in Gravity.


Tyson si-a inceput atacurile, explicand ca filmul nu ar fi trebuit sa se numeasca Zero Gravity sau Angular Momentum, deoarece nu exista nici un fel de atractie gravitationala in intreaga productie.
 

 

 

 


"Misterele Gravity: De ce Bullock, care este doctor, repara telescopul spatial Hubble? De ce Hubble, ISS si o statie spatiala chineza sunt aliniate una langa alta?", a scris Tyson, conform The Guardian.  "De ce parul Sandrei Bullock, in caz contrar scenelor cu gravitate zero, nu pluteste? De ce ne bucuram de un film SF realizat intr-un spatiu cat mai credibil decat de oamenii care chiar traiesc in prezent", a continuat acesta.


In ciuda numeroaselor comentarii negative legate strict de felul in care au distorsionat realitatea spatiala in film, Tyson a marturisit ca: "Mi-a placut Gravity foarte mult".  Tyson n-a scapat insa si de comentarii acide din partea presei, cei de la Variety glumind intr-un articol si avertizandu-l ca "Gravity nu este un documentar. Si E.T zbura pe bicicleta spre casa, desi nu a fost dovedit stiintific ca se poate".

 

 

Din fericire pentru Alfonso Cuaron, fanii nu au fost impresionati de critici, astfel ca productia care ii aduce in prim plan pe George Clooney si pe Sandra Bullock a realizat un record de incasari in primul week-end de la lansarea oficiala.


Gravity a urcat direct pe primul loc in clasamentul de box-office, cu 55,6 milioane de dolari, stabilind un record de incasari pentru luna octombrie.

 

Drama SF despre spatiu a lui George Clooney si Sandra Bullock se anunta a fi la fel de captivanta ca 2001: Odiseea spatiala, celebrul film al lui Stanley Kubrick. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies