marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Grace of Monaco va deschide Festivalul de Film de la Cannes, insa nu va intra in cinematografele din SUA dupa conflictul izbucnit intre regizor si mogulul Harvey Weinstein

Grace of Monaco, mult asteptul proiect cu Nicole Kidman in rolul lui Grace Kelly, a fost scos din calendar si nu se va lansa in SUA, insa va deschide oficial Festivalul de Film de la Cannes in 2014, anunta cei de la Hollywood Reporter.

Grace of Monaco va deschide Festivalul de Film de la Cannes, insa nu va intra in cinematografele din SUA dupa conflictul izbucnit intre regizor si mogulul Harvey Weinstein

 

Grace of Monaco a fost un proiect intens asteptat de cinefili, dar se pare ca vor trebui sa astepte si mai mult. Regizorul Oliver Dahan si Harvey Weinstein, producatorul si presedintele studioului The Weinstein Company au intrat intr-un conflict destul de dur, cu cateva saptamani inainte de lansare, iar acum filmul este amanat pe perioada nedeterminata, scriu cei de la Hollywood Reporter.

 

Cu 2 luni inainte de lansare, producatorii au scos de tot filmul din calendar, in urma unei discutii aprinse intre regizorul Oliver Dahan si Harvey Weinstein. Cu toate astea, cea mai noua veste este ca filmul lui Dahan va deschide oficial Festivalul de Film de la Cannes, care se va desfasura in acest an intre 14-25 mai.

 

Nicole Kidman este care se transforma in printesa, iar dupa ce au aparut imaginile cu ea din film, cu mai bine de un an in urma, toata lumea astepta sa vada cum arata pelicula. Multi au considerat ca va fi un candidat la Oscar.


Nu este prima amanare: initial filmul trebuia lansat in luna noiembrie a anului trecut, dar a fost amanat, presa scriind atunci ca Weinstein vrea sa schimbe filmul si viziunea regizorului Oliver Dahan. Lansarea a fost mutata in martie, pentru ca filmul sa fie gata, sustin surse.
 

 

 

Regizorul Oliver Dahan are insa o alte versiune: "E normal sa te lupti pentru filmul tau, dar cand dai peste un distribuitor american ca cei de la The Weinstein CO, asta ca sa nu dau nume, nu prea ai ce sa faci...Acum exista doua versiuni ale filmului: a mea si una pe care eu o gasesc catastrofica" a spus acesta pentru Hollywood Reporter.


Surse apropiate sustin ca Harvey Weinstein i-ar fi oferit regizorului notite despre ce vrea sa fie inclus in film, insa filmul n-a ajuns inca la ei, iar distribuitorii nu au timpul necesar pentru campania de promovare, mai ales ca Wenstein nu este de acord cu aceasta versiune.

 

 

 


Nicole Kidman a declarat in vara ca este foarte incantata de viziunea lui Dahan, care nu a transformat filmul intr-o drama, ci intr-o poveste grandioasa si emotionanta: "Nu am vrut sa-l facem o drama uriasa, ci mai mult o poveste plina de emotie , despre un simbol".

Oliver Dahan mai este cunoscut pentru La Vie en Rose, filmul biografic despre viata celebrei Edith Piaf. Marion Cotillard a castigat Oscarul portretizand-o pe legendara cantareata.

 

Actiunea filmului este plasata in 1962, cand Monaco se afla intr-o disputa pe tema taxelor cu Franta, iar in aceeasi perioada Alfred Hitchcock i-a oferit o sansa lui Grace sa se intoarca la film. Nicole Kidman intr-un interviu pentru ''Paris Match" spunea ca pelicula nu este una biografica si nici un documentar de fictiune, dar reflecta o mica parte a vietii lui Grace Kelly, unde se dezvaluie personalitatea sa plina de umanitate, la fel ca si temerirele si slabiciunile sale. Aceasta productie este asteptata cu nerabdare, ca orice alt subiect despre flamboianta familie princiara Grimaldi.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies