marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gone Girl deschide Festivalul de Film de la New York: sa fie acest film marea surpriza la Oscaruri? Primele impresii sunt excelente

Gone Girl, thriller-ul adaptat dupa romanul scriitoare Gillian Flynn, in regia lui David Fincher, a deschis editia din acest a Festivalului de Film de la New York.

Gone Girl deschide Festivalul de Film de la New York: sa fie acest film marea surpriza la Oscaruri? Primele impresii sunt excelente

Pe covorul rosu au fost prezente vedetele filmului, Ben Affleck si Rosamund Pike, dar si Reese Witherspoon, in calitate de producator. Aceasta a furat toate privirile intr-o rochie visinie, stramta pe corp. O alta prezenta care a eclipsat ceilalti invitati a fost frumoasa Emily Ratajkowski, cunoscuta cel mai bine din videoclipul "Blurred Lines", al lui Pharell si Robin Thicke. Intr-o rochie visine, la fel ca Reese Witherspoon, Emily se diferentia printr-un decolteu generos. Rosamund Pike si-a aratat burtica de gravida pentru prima data pe covorul rosu si a fost foarte eleganta intr-o rochie neagra.

 

Gone Girl se anunta un film captivant, dar mai mult de atat, presa straina spune ca are sanse sa fie macar nominalizat la Oscar, la diverse categorii. Sigur, putine thrillere au reusit sa ia Oscarul, dar faptul ca David Fincher semneaza regia, iar Ben Affeck este in rolul principal poate fi suficient pentru ca Academia Americana de Film sa ii acorde atentie.

 

 

 

 

Filmul urmareste cazul lui Amy Dunne, o sotie ce dispare misterios si inexplicabil. Primul suspect este sotul ei, Nick Dunne (Ben Affleck), ce devine usor, usor, cel mai urat om din America, considerat responsabil pentru disparitia ei. Insa, intre timp, ies la iveala lucruri mult mai ingrozitoare, iar adevarul este tulburator si socant. Cartea lui Flynn a fost best-seller, thriller-ul anului.

 

Regizorul David Fincher a declarat ca nu s-a indepartat mult de materialul scris de Flynn, care este si scenarista filmului. Primele impresii sunt foarte bune, majoritatea criticilor fiind impresionati de cum este imbinata drama unui mariaj aflat in pragul colapsului cu elementele unui film de suspans.

 

 

"Gone Girl ne arata cat de bine poate sa iasa un film atunci cand regia si scenariul sunt atat de bine puse la punct." a scris criticul de la Los Angeles Times. "David Fincher aduce pe marile ecrane o adaptare neasteptat de buna a cartii, un thriller care iti da fiori si in acelasi timp, ramane mereu prezent in elementul uman, nu isi uita niciodata personajele. De mult nu am mai vazut un film atat de bun despre un cuplu care incearca sa se distruga unul pe altul. Atentie la box-office, ar putea fi un hit" a scris cunsocutul critic Peter Travers, de la Rolling Stone.

 

"Poate ca nu este cel mai bun film thriller facut vreodata, dar este superb regizat, montat, gandit si expus. Un film puternic, curajos, care se joaca cu gandurile tale pana in ultima clipa. Nimic nu e cum crezi"" a scris Xan Brooks de la The Guardian, in recenzia sa si i-a oferit 4 stele din 5 filmului.

 

Gone Girl ajunge in cinematografele din Romania incepand cu 3 octombrie 2014.

 


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies