marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2013: cele mai bune 10 filme care se bat pentru cele mai importante doua categorii

Se stiu nominalizatii pentru cea de-a 70-a editie a Globurilor de Aur, iar la categoriile „cel mai bun film dramatic” si „cea mai buna comedie/musical” pariorii care mizeaza pe „Lincoln” si „Mizerabilii”  au cele mai bune sanse de castig. Prezentarea celor 10 filme nominalizate la principalele doua categorii.

Globurile de Aur 2013: cele mai bune 10 filme care se bat pentru cele mai importante doua categorii

 

Cel mai bun film - drama:

Argo
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Regie: Ben Affleck

Ben Affleck a adus in acest an pe marile ecrane ca regizor si actor una dintre cele mai ciudate operatiuni din istoria CIA. Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor din Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979. Ben Affleck il intruchipeaza pe un specialist al CIA, Tony Mendez, care a conceput un plan de a-i evacua pe cei sase americani. El pretinde a fi producatorul unui film “Argo”, turnat cu echipa celor sase americani pe care vrea sa ii scoata din Iran. "Daca vrei sa vinzi o minciuna, cheama presa sa o faca pentru tine",  suna o fraza cinica spusa de Alan Arkin care descrie la perfectie atmosfera peliculei. Argo a primit 5 nominalizari la Globurile de Aur 2013.

 


 

Django Unchained
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Don Johnson, Leonardo DiCaprio
 

Django Unchained, un western sangeros plasat intr-o America unde albii fac legea, iar negrii sunt sclavi, cel putin pana la un punct. Django e un omagiu adus westernurilor din anii ’70, confectionate special pentru „piata neagra“.Povestea din Django al lui Tarantino este plasata in Sud, cu doi ani inainte de izbucnirea Razboiului Civil, si urmareste un sclav interpretat de Jamie Foxx, a carui experienta brutala cu fostii stapani il aduce fata in fata cu vanatorul de recompense cu origini germane Dr. King Schultz , jucat de Christoph Waltz. Schultz este pe urmele fratilor criminali Brittle si numai Django il poate ajuta sa-i gaseasca si sa-si incaseze recompensa. Schultz recurge la metode neortodoxe si il rascumpara pe Django cu promisiunea de a-l elibera dupa ce ii va captura pe fratii Brittle, morti sau vii.Succesul acestei misiuni are drept rezultat eliberarea lui Django, dar cei doi barbati decid sa ramana aliati. Schultz va ajunge sa ii caute impreuna cu Django pe cei mai cruzi criminali din Sud. Django are si el misiunea lui: s-o gaseasca si s-o salveze pe Broomhilda (Kerry Washington), sotia pe care a pierdut-o la un targ de sclavi, cu mult timp in urma. In cautarea lor ajung la Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), proprietarul lui Candyland, o plantatie infama unde sclavii sunt antrenati de Ace Speck  (James Remar) ca sa se lupte unul cu celalalt pentru distractia celor bogati. Django Unchained are 5 nominalizari la Globurile de Aur 2013.

 


Life of Pi
Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan , Adil Hussain
Regie: Ang Lee


Acum 12 ani, Ang Lee lansa Crouching Tiger, Hidden Dragon, un film excentric, care a fascinat pe toata lumea. In acest an, Life of Pi, ecranizarea romanului scris de Yann Martel in viziunea regizorului Ang Lee aduce o noua directie pentru 3D in incercarea de a spune povestea tanarului pierdut pe mare intr-o mica barca alaturi de un tigru pe nume Richard Parker, un urangutan, o hiena si o zebra.
 


Lincoln
Distributie:Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
Regie: Steven Spierlberg


Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite. Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite. In 1862, presedintele republican si abolitionistul Abraham Lincoln emancipeaza negrii din statele confederate din Sud. Dupa victoria prezidentiala obtinuta in 1860, statele din sud isi declara independenta. Razboiul de secesiunie se incheie cu victoria Nordului. Filmul a primit cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur 2013 - la 7 categorii.

 


Zero Dark Thirty
Data: Nu are inca o data de lansare
Regie:Kathryn Bigelow
Distributie: Chris Pratt, Jessica Chastain, Joel Edgerton

A fost liderul Al Qaeda distrus de o agenta CIA, blonda, ucigatoare, imbracata in Calvin Klein si care se certa constat cu sefii ei? Kathryn Bigelow, prima femeie recompensata cu Oscar pentru regie, revine in atentie cu Zero Dark Thirty, un film despre misiunea de capturare a celui mai periculos terorist din lume, Osama bin Landen. Pelicula promite sa fie una suprinzatoare si dura. Filmul sustine ca fara femeia agent CIA portretizata de Jessica Chastain, Osama bin Laden nu ar fi fost capturat si ucis atat de curand sau poate niciodata. Zero Dark Thirty a primit 4 nominalizari la Globurile de Aur 2013.

 


Cel mai bun film - comedie / musical:

The Best Exotic Marigold Hotel
Regie:John Madden
Distributie: Judi Dench, Bill Nighy and Maggie Smith

 

Exista viata si dupa pensie, exista speranta? Acesta este mesajul unei comedii de calitate  in care scenariul e salvat de jocul excelent al unei distributii plina ochi de actori britanici legendari. Filmul povesteste calatoria initiatica a 7 pensionari britanici care, din varii motive (vaduvie, faliment, singuratate), sunt nevoiti sa-si schimbe viata in amurgul varstei si se muta in ceea ce ar fi trebuit sa fie un hotel de lux in centrul Jaipur-ului. Pensionarii nimeresc insa intr-un hotel decrepit, napadit de verdeata si crapaturi in zid, cu usi lipsa si legaturi telefonice moarte. Unii resping visceral atmosfera de furnicar zgomotos si haotic a orasului, altii o imbratiseaza cu entuziasm, unii mor, altii isi gasesc iubiri nesperate, unii scriu pe blog, altii isi revizuiesc atitudinile si socializeaza cu servitorii din castele cele mai de jos.

 


Les Miserables
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway


Este un film foarte asteptat datorita popularitatii sale imense: musicalul se joaca de peste 26 de ani si a fost vazut de peste 60 de milioane de oameni. Tom Hooper aduce pentru prima data pe marile ecrane celebrul roman al lui Victor Hugo in varianta musical si este, fara indoiala, cel mai indraznet musical realizat vreodata. Cu peste 2000 de constume create, este primul film in care actorii sunt filmati live cand canta melodiile din repertoriu, fara a mai fi inregistrati anterior. Romanul il urmareste pe Jean Valjean, un biet sarac condamnat la nouasprezece ani de munca in ocna pentru furtul unei paini si fuga sa de Inspectorul Javert.
 

Moonrise Kingdom
Regie:Wes Anderson
Distributie: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton

Moonrise Kingdom este primul film regizat de Wes Anderson dupa o pauza de aproape 3 ani de cand a primit Oscarul pentru The Fantastic Mr. Fox la categoria cel mai bun film de animatie. Cu Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray si Tilda Swinton in distributie, filmul are actiunea setata in  New England, in anii ’60 si are in centru un cuplu adolecenti indragostiti, fugari si echipa de cautare organizata pentru gasirea si aducerea lor inapoi acasa. Anderson a scris scenariul filmului impreuna cu Roman Coppola.

 


Salmon Fishing in the Yemen
Regie: Lasse Hallström
Distributie: Ewan McGregor, Emily Blunt,. Amr Waked
 

Salmon Fishing in the Yemen este un film care ne invata ca trebuie sa credem in visurile noastre si in realizarea imposibilului. Pelicula este o adaptare a romanului Salmon Fishing in the Yemen al lui Paul Torday. Ecranizarea facuta de Simon Beaufoy, dupa best-seller-ul britanic, este o combinatie intre un film motivational si o comedie romantica.  Filmul descrie lumea araba ca o adunatura de fanatici barbosi sau emiri bogati si excentrici, care-si doresc o rezervatie de somon salbatic in plin desert.

 

 

 

The Silver Linings Playbook
Regie: David Owen Russell
Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence. Robert De Niro

Daivd O. Russell, regizorul unor filme apreciate ca The Fighter sau Three Kings revine in atentia fanilor cu o comedie-drama, in care rolurile principale sunt jucate de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence. Filmul spune povestea lui Pat Peoples (Bradley Cooper)  un fost profesor care a petrecut patru ani intr-o institutie care trateaza bolile mintale si care se muta inapoi cu parintii, dupa ce ani de zile a suferit de bipolarism. Acesta incearca sa se reimpace cu fosta sotie, fiind convins ca nu au trecut decat cateva luni de la plecarea sa. Intre timp, situatia se schimba atunci cand Pat o intalneste pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o frumoasa vecina, care are si ea probleme mintale. The Silver Linings Playbook a primit 4 nominalizari la Globurile de Aur 2013.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies