marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

GLOBURILE DE AUR 2017. "La La Land", marele favorit al galei de duminica seara. Cine sunt actorii considerati a fi marii castigatori

Comedia muzicala "La La Land" este marea favorita a prestigioaselor Globuri de Aur, care vor deschide duminica sezonul premiilor de la Hollywood, relateaza AFP si RTBF.
GLOBURILE DE AUR 2017. La La Land , marele favorit al galei de duminica seara. Cine sunt actorii considerati a fi marii castigatori

Globurile de Aur, printre cele mai ravnite premii ale cinematografiei americane, vor fi decernate in cadrul unei ceremonii stralucitoare la Beverly Hills si vor fi prezentate de comicul Jimmy Fallon, alaturi de o pleiada de staruri, precum Drew Barrymore, Steve Carell, Matt Damon, Viola Davis sau Nicole Kidman.
Seara de gala, generos stropita cu sampanie, este apreciata pentru atmosfera sa mai degajata decat la Oscaruri, unde totul este organizat la milimetru.

Decernate de circa 90 de jurnalisti din cadrul Asociatiei presei straine de la Hollywood (HFPA), Globurile de Aur nu reprezinta un indiciu garantat privind favoritii la premiile Oscar, recompensele cele mai importante din cadrul celei de a saptea arte in SUA si care se acorda in urma voturilor celor 6.000 de membri ai puternicei Academii de film.

Globurile de Aur dau totusi o idee destul de buna despre filmele care au vant din pupa, iar castigatorii lor capata "o aura" care poate influenta votul la Oscaruri, comenteaza AFP.

"Globurile sunt una dintre sarbatorile cele mai amuzante ale anului" la Hollywood si "nu exista decat 1.200 de locuri foarte disputate", a declarat Tim Gray, care acopera evenimentul pentru revista Variety.

"La La Land", o poveste de iubire intre o actrita aspiranta si un muzician de jazz, pleaca mare favorita cu sapte nominalizari, urmata de "Moonlight" si "Manchester by the sea", cu sase si respectiv cinci nominalizari.


Filmul, o declaratie de dragoste pentru Los Angeles a regizorului Damien Chazelle, de 31 de ani, care a fost deja remarcat pentru "Whiplash" in urma cu doi ani, este un favorit al pronosticurilor pentru cel mai bun film musical sau comedie intocmite de Goldderby.com.

Acest site specializat in premii hollywoodiene ii da castigatori si pe Emma Stone si Ryan Gosling, care canta si danseaza in rolurile principale din "La La Land", la categoriile rol principal feminin/masculin intr-un film musical sau comedie, desi prima le are printre contracandidate pe Annette Bening ("20th Century Women") si Meryl Streep, iar al doilea va concura, printre altii, cu Hugh Grant si Colin Farrell ("The Lobster").


Potrivit RTBF, marele rival al "La La Land" de la categoria musical sau comedie va fi "Florence Foster Jenkins", cu Meryl Streep si Hugh Grant.


Concurenta este mai dura la categoria drama, unde "Manchester by the sea", despre un barbat obligat sa se ocupe de nepotul lui dupa moartea fratelui sau, este cot la cot cu "Moonlight", povestea unui adolescent homosexual de culoare crescut de o mama toxicomana.

"Va fi foarte strans", "vor castiga probabil fiecare cateva premii", a declarat Chris Beachum, director general al Goldderby.com.



Casey Affleck, care joaca rolul principal in "Manchester by the sea", este favoritul pentru premiul acordat celui mai bun actor intr-un rol dramatic, desi ii va avea printre contracandidati pe Denzel Washington ("Fences"), Viggo Mortensen ("Captain Fantastic") sau Andrew Garfield ("Hacsaw Ridge").  La categoria cea mai buna actrita intr-un rol dramatic favorita este Natalie Portman pentru rolul din "Jackie", in care ii da viata fostei prime doamne americane Jacqueline Kennedy, in zilele care au urmat dupa asasinarea presedintelui John F. Kennedy.


Actrita, deja laureata a doua Globuri de Aur, le va avea ca rivale la aceasta categorie pe Amy Adams ("Arrival") si Isabelle Huppert, care interpreteaza in "Elle", a regizorului Paul Herhoeven, rolul unei femei violate violate care incearca sa-si demaste agresorul.

"Elle" este reprezentantul Frantei la categoria cel mai bun film intr-o limba straina, in care mai candideaza tragicomedia lui Maren Ade "Toni Erdmann" (Germania), "Divines", al frantuzoaicei Houda Benyamina, "The Salesman", drama regizorului iranian Asghar Farhadi, si filmul chilian "Neruda".

La categoria cel mai bun film de animatie, filmul franco-elvetian "Ma vie de courgette", o poveste a lui Claude Barras despre un baietel dintr-un orfelinat, se va infrunta cu doua productii de prim-plan ale Disney, "Vaiana" si "Zootopia".

Charlotte Rampling este favorita pentru obtinerea unui premiu pentru cea mai buna actrita in rol principal intr-un miniserial sau film de televiziune, cu rolul din "London Spy", desi sanse bune la premiu au si Sarah Paulson ("The People v. O.J. Simpson: American Crime Story") sau Felicity Huffman ("American Crime").

In materie de televiziune, seara s-ar putea dovedi una memorabila pentru miniserialul despre cazul O.J. Simpson, care are nu mai putin de cinci nominalizari.



De asemenea, serialele politist "The Night Of", de spionaj "The Night Manager" sau de science-fiction "Westworld", candideaza si ele pentru mai multe premii, alaturi de "Stranger Things", "This Is Us" sau deja consacratul "Game of Thrones".

Un singur lucru este sigur: Meryl Streep, care este nominalizata pentru a 30-a oara la un Glob de Aur, va primi premiul Cecil B. DeMille pentru prolifica sa cariera. Actrita americana, care a castigat de altfel opt Globuri de Aur in intreaga sa cariera, va incepe astfel "en fanfare" anul 2017, noteaza RTBF


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies