marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2016. Cine sunt marii favoriti ai galei de duminica seara? Leonardo DiCaprio si Michael Fassbender se vor lupta pentru "cel mai bun actor"

Duminica noaptea spre luni, pe 10 ianuarie, va avea loc editia cu numarul 73 a Globurilor de Aur. Gala va fi prezentata de Ricky Gervais si va avea loc la Berverly Hilton Hotel din Los Angeles.

Globurile de Aur 2016. Cine sunt marii favoriti ai galei de duminica seara? Leonardo DiCaprio si Michael Fassbender se vor lupta pentru cel mai bun actor

Spre deosebire de alti ani, de aceasta data sezonul premiilor la Hollywood este o cursa deschisa, fara sa fi fost declarat pana acum un favorit anume. Insa, este clar ca anul acesta pare sa fie anul lui Leonardo DiCaprio, care poate  castiga marele trofeu atat la Globurile de Aur, cat si la Premiile Oscar.


Conform specialistilor din industrie, la categoria "cel mai bun actor", batalia la Globurile de Aur se va da intre Leonardo DiCaprio ("The Revenant") si Michael Fassbender ("Steve Jobs").

Mexicanul Alejandro González Ińárritu i-a daruit lui DiCaprio unul dintre acele roluri menite sa culeaga toate premiile: cel al unui explorator atacat de un urs in America secolului al XIX-lea si parasit de colegii de expeditie, bazat pe o poveste reala, in noul sau fim 'The Revenant'.

Cu o interpretare mai mult bazata pe aspectul fizic decat pe dialog, actorul aspira din nou la mult ravnitul Oscar, dupa patru nominalizari neimplinite in filmele 'What's Eating Gilbert Grape', 'The Aviator', 'Blood Diamond' si 'The Wolf of Wall Street'.

Desi este unul dintre marii favoriti, DiCaprio se afla in competitie cu alti mari actori care au uimit prin interpretarile lor. In special Michael Fassbender, care spera si sa fie nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa in 'Steve Jobs', un film despre viata cofondatorului Apple, al regizorului britanic Danny Boyle. Fassbender recreeaza cu multa forta un personaj precum Jobs si o face fara sa cada in mimetismul cu care multi actori sunt tentati sa interpreteze personaje reale.

Singura nominalizare la Oscar a lui Fassbender a fost pentru rolul sau secundar in '12 Years a Slave', in timp ce a alternat rolurile in filme de succes la box office ca 'X-Men' sau 'Prometheus'. Interpretarea sa in Steve Jobs i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur si la prestigioasele premii ale Sindicatului Actorilor din SUA (SAG) si se da drept cert ca va candida la Oscar. Aceeasi cota de pariuri o are si Leonardo DiCaprio.

Intrebarea este care dintre cei doi actori va primi cea mai mare recompensa cinematografica, Oscarul, sau daca vor fi invinsi din nou de vreunul dintre candidatii aflati in cursa. Cei care mai aspira la Oscar sunt Bryan Cranston, cunoscut din serialul cult de televiziune 'Breaking Bad', dar care s-a evidentiat si pe marele ecran pentru interpretarea scriitorului Salton Trumbo.

Si britanicul Eddie Redmayne, care in 2015 a plecat cu pretioasa statueta pentru rolul sau din 'The Theory of Everything', vrea sa repete anul acesta isprava cu 'The Danish Girl', unde joaca rolul pictorului danez Einar Wegener, prima persoana care si-a facut o operatie de schimbare de sex.

Nu trebuie uitati, totusi, nici Christian Bale si Steve Carell, protagonistii filmului 'The Big Short'.

Gala de decernare a Globurilor de Aur se va desfasura duminica seara, 10 ianuarie.



Modifică setările cookies