marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

6 lucruri interesante despre ceremonia decernarii Globurilor de Aur si cum pot influenta premiile Oscar   

Gala decernarii Globurilor de Aur nu va influenta nominalizarile pentru premiile Oscar, de vreme ce campania de votare s-a incheiat, insa ofera o perspectiva destul de importanta in ceea ce priveste posibilii castigatori ai statuetelor de aur.

6 lucruri interesante despre ceremonia decernarii Globurilor de Aur si cum pot influenta premiile Oscar

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE DE LA GLOBURILE DE AUR 2015

 

 

1. Marii castigatori ai serii au fost The Grand Budapest Hotel, Michael Keaton, Richard Linklater, Eddie Redmayne si Leviathan, reactia celor peste 1200 de persoane prezente in public fiind mai mult decat elocventa pentru editia din februarie a premiilor Oscar. HFPA are in jur de 80 de membrii, insa nici unul nu face parte din AMPAS, iar alegerile lor nu reflecta in niciun fel alegerile Academiei. In schimb, o mare parte a celor prezenti la BevHilton este membru AMPAS, iar opiniilor lor au aratat entuziasm si apreciere la scara larga pentru castigatori.


2. Ceilalti "castigatori", printre care The Wedding Ringer, Kingsman: The Secret Service si Tomorrowland. Deoarece gala decernarii Globurilor de Aur este televizata in intreaga lume, ceremonia reprezinta o mare oportunitate pentru de a conecta filme actuale sau viitoare prin intermediul nominalizarilor si al prezentatorilor. Au existat cateva mentionari interesante pentru productiile de mai sus datorita lui Kevin Hart si Colin Firth, dar si imagini din Tomorrowland in montajul despre George Clooney.



3. Castigatorii Globurilor de Aur nu trebuie sa fie foarte increzatori. Anul trecut, Alex Ebert a castigat trofeul pentru cea mai buna coloana sonora, insa nici macar nu a fost nominalizat la Oscar.


4. Cursa pentru categoriile cel mai bun actor, cel mai bun regizor si cel mai bun film ramane deschisa. Michael Keaton si Eddie Redmayne sunt cei doi favoriti pentru statueta de aur, in timp ce pentru celelalte doua categorii lupta este si mai stransa. Patricia Arquette, Julianne Moore si J.K. Simmons par sa fie cei trei castigatori siguri, dominatia lor fiind sustinuta de obtinerea Globului de Aur, dar si a numeroaselor laude primite din partea criticilor.


5. Birdman este apreciat de critici si, chiar daca se afla la concurenta cu Boyhood, Selma, American Sniper sau Nightcrawler, castigarea Globului de Aur pentru cel mai bun scenariu il plaseaza in postura de favorit in cursa pentru Oscar. In plus, una dintre temele atinse de film, "Chiar daca nu mai lucrezi de o lunga perioada de timp, inca ai talent si valoare ca om", este bine primita de membrii Academiei.



6. In ciuda tuturor predictiilor, Globurile de Aur nu prezinta o imagine prea clara a viitorilor castigatori de la Oscar. In ultimii 10 ani, doar patru dintre productiile care au primit Globul de Aur, s-au impus si la Oscar.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies