marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2015: Cele mai mari 5 surprize de la cea de-a 72-a editie a prestigioaselor premii. Cine au fost marii invinsi

Editia din 2015 a Globurilor de Aur si-a desemnat castigatorii. Inca o noapte de aur s-a incheiat la Hollywood, in cadrul unui eveniment plin de splendoare, in care majoritatea favoritilor au fost desemnati castigatori. Cu toate acestea au exista si cateva surprize, trofeul obtinut de productia The Grand Budapest Hotel fiind cea mai mare. 

Globurile de Aur 2015: Cele mai mari 5 surprize de la cea de-a 72-a editie a prestigioaselor premii. Cine au fost marii invinsi

VEZI AICI LISTA COMPLETA A CASTIGATORILOR


1. Grand Budapest Hotel a castigat trofeul pentru cel mai bun film comedie/musical, surclasand productia Birdman, despre care se considera ca este favorita categoriei


Criticii si specialistii in cinematografie, dar si pariorii considerau ca sigura victoria filmului Birdman la aceasta categorie, mai ales dupa triumful lui Michael Keaton pentru cel mai bun actor dintr-un film comedie/musical si dupa trofeul primit pentru cel mai bun scenariu. Cu toate acestea, productia regizata de Wes Anderson a obtinut Globul de Aur, desi in urma cu cateva saptamani se afla pe lista peliculelor cu sanse mici pentru sezonul marilor gale de premiere in cinematografie.



 

2. The Affair a cucerit marele trofeu pentru cel mai bun serial de drama, iar Ruth Wilson s-a impus la categoria cea mai buna actrita intr-un serial de drama


Chiar daca la prima vedere pare o surpriza, productia celor de la Showtime s-a facut remarcata inca de la primele episoade si, cu un buget redus, a reusit sa primeasca in mare parte doar recenzii pozitive si sa surclaseze in preferintele HFPA (Hollywood Foreign Press Association) seriale cunoscute, precum House of Cards sau Game of Thrones, in timp ce Ruth Wilson le-a depasit pe Robin Wright, Claire Danes sau Julianna Marguiles.



 


3. Gina Rodriguez a primit Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie


Chiar si nominalizarea ei a reprezentat o surpriza, fiind pentru prima data cand actrita a reusit o performanta la un nivel atat de ridicat. Americanca de 30 de ani le-a intrecut pe Lena Dunhman, Edie Falco sau Julia Louis-Drefus, fiind considerata un fel de "Cenusareasa" moderna. "Tatal meu obisnuia sa-mi spuna in fiecare dimineata: 'Astazi va fi o zi buna. Poti si vei face'. Ei bine, tata, astazi este o zi minunata. Pot si am facut-o", a spus aceasta in timpul discursului de acceptare al trofeului.
 

 

4. How to Train Your Dragon 2 a fost desemnat castigator la categoria cel mai bun film animat

 

Mult laudatele si premiatele The LEGO Movie si Big Hero 6 au fost doua dintre invinsele serii, laurii victoriei revenindu-i peliculei How To Train Your Dragon 2, despre care in urma cu cateva luni nici nu se credea ca va mai exista o continuare. 

 


 


5. Fargo si Billy Bob Thornton, victoriosi in fata mini-seriei True Detective si a lui Matthew McConaughey


In ciuda succesului impresionant pe care l-a avut True Detective si a interpretarii de exceptie a lui Matthew McConaughey, nou lansata mini-serie TV Fargo a fost una dintre vedetele serii la Globurile de Aur, castigand doua trofee in lupta cu productia HBO. Chiar daca nu putini au fost specialistii care au afirmat ca nu se poate face o departajare clara intre cele doua, balanta a inclinat in favoarea proiectului creat de Noah Hawley. 



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies