marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2014: 10 actori care au impresionat cu interpretarile lor, de la Tom Hanks la Leonardo DiCaprio

Duminica seara, pe 12 ianuarie, vom afla cine sunt marii castigatori la Globurile de Aur 2014. Gala va fi transmisa LIVE TEXT si pe www.procinema.ro, incepand cu ora 3:00 dimineata. Pana atunci, va prezentam cei 10 actori nominalizati in acest an la categoriile cel mai bun actor intr-un film de drama sau comedie/musical.

Globurile de Aur 2014: 10 actori care au impresionat cu interpretarile lor, de la Tom Hanks la Leonardo DiCaprio


Cel mai bun actor in rol principal intr-un film de drama

Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave)

Chiwetel Ejiofor nu este un nume nou pe scena cinematografica, insa in acest an a reusit sa fie numele de pe buzele tuturor. Interpretarea sa din 12 Years a Slave i-a facut pe multi sa se emotioneze, dar mai mult de atat, il considera favorit la Oscar. In 12 Years a Slave, joaca rolul lui Solomon Northrup, un barbat educat, cu familie, care intr-o zi este rapit si transformat in sclav. Calvarul sau a tinut 12 ani si este o poveste reala, bazata pe romanul autobiografic al lui Solomon Northrup. Aceasta este a cincea nominalizare la Globul de Aur din cariera sa.

 


Idris Elba (Mandela: Long Walk to Freedom)

Idris Elba poarta pe umeri povestea unui lider politic care a schimbat lumea pentru totdeauna. Ironia sortii a facut ca liderul sud-african sa moara chiar in perioada in care acest film se lansa. Mandela: Long Walk To Freedom  aduce pe marele ecran evenimentele care au marcat viata liderului sud-african si prezinta copilaria, cariera, activismul, anii de inchisoare si eliberarea sa, urmata de alegerea in functia de presedinte al tarii, Mandela devenind primul presedinte de culoare al Africii de Sud. Criticii au laudat curajul actorului si interpretarea sa, mentionand ca este poate cel mai bun rol al sau de pana acum.




Tom Hanks(Captain Phillips)

Tom Hanks a revenit in 2013 cu inca un rol de zile mari, pentru care criticii considera ca are mari sanse sa ia din nou Oscarul. El este veteranul acestei categorii, de 14 ori nominalizat la Globul de Aur si de 8 ori castigator.  In 2009, un grup de pirati somalezi au pus stapanire pe o nava maritima americana, Maersk Alabama, primul cargobot jefuit in ultimii 200 de ani. Povestea reala este adusa pe marile ecrane de regizorul Paul Greengrass, cu Tom Hanks in rolul Capitanului Phillips, care era la conducerea vasului. Actorul a dezvaluit ca a fost un rol greu, filmarile au fost in conditii dure, dar povestea este impresionanta si nu putea sa refuze un astfel de rol.  Criticii au spus ca Tom Hanks ofera una dintre cele mai puternice interpretari din cariera sa si considera Captain Phillips un candidat solid la titlul de cel mai bun film al anului.

 


Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club)

In ultimii 2 ani, Matthew McConaughey a devenit o adevarata revelatie. Actorul de 44 de ani a lasat in urma comediile usurele si a trecut in extrema celalalta, a dramelor puternice. Matthew a impresionat de la inceput cu transformarea sa fizica pentru Dallas Buyers Club, in care joaca rolul unui bolnav de SIDA, pentru care a slabit peste 20 de kg, devenind scheletic. Cunoscut odata ca unul dintre cei mai bine lucrati actori, anul trecut a renuntat la aceasta imagine pentru cel mai bun rol din cariera sa. Presa l-a ridicat in slavi  spunand ca "interpretarea sa il pune pe lista celor mai rafinati si talentati actori din lume".
 



Robert Redford (All is Lost)

La 77 de ani, Robert Redford arata ca adevaratii actori nu imbatranesc niciodata. All is Lost l-a adus intr-un rol greu si dificil din punct de vedere fizic, dar efortul a meritat. All is Lost este o poveste despre supravietuire, dupa ce barca pe care se afla eroul este distrusa de o furtuna si naufragiaza singur pe mare. Reford are doar cateva replici in film, interpretarea sa bazandu-se mult pe limbajul trupului si al actiunilor sale. Tinand cont de recenziile extrem de bune, All is Lost este triumful carierei lui Redford, care spre deosebire de alti colegi de o seama cu el, a stiut si la batranete sa isi aleaga cu atentie rolurile si iata-l, inca o data, nominalizat la Globul de Aur. Este la a 10-a nominalizare la Globul de Aur, din care 6 i-au adus trofeul, inclusiv premiul onorific Cecil B. DeMille.


Cel mai bun actor in rol principal in comedie/musical

Christian Bale (American Hustle)

Christian Bale a lasat pentru totdeauna capa lui Batman in 2012 si a revenit la productiile independente si rolurile solicitante. In American Hustle ofera nu doar un rol memorabil, ci o noua transformare spectaculoasa: de aceasta data nu a slabit pana la os, ci s-a ingrasat 20 de kilograme. American Hustle este un thriller politic regizat de David O. Russell (dupa un scenariu de Eric Singer) care se va concentra pe un complicat caz de coruptie din anii ’70, cu ramificatii in Congresul SUA. Atunci 31 oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei fiind pusi sub acuzare. Christian Bale il interpreteaza pe genialul escroc financiar Irving Rosenfeld care alaturi de amanta si partenera sa la crime - Amy Adams - este obligat sa lucreze cu un agent FBI scapat de sub control - Bradley Cooper - pentru a pacali o serie de politicieni. La fel ca si pana acum, Christian Bale se pierde in personajul sau, un anti erou care te fascineaza. Aceasta este a doua nominalizare la Globul de Aur, dupa cea din 2011, care i-a si adus trofeul, cu rolul secundar din The Fighter.

 

 

Bruce Dern (Nebraska)


Comparat cu The Last Picture Show (1971), Nebraska este un film in alb si negru, actiunea fiind plasata intr-un oras mic care se confrunta cu probleme financiare si culturale si in care locuitorii nu au nimic de facut, ocupatia lor principala fiind uitatul la televizor. Bruce Dern este Woody, un barbat care are o relatie instrainata cu fiul sau matur si care incearca sa se apropie de el in calatoria lor, dupa ce Woody este convins ca a castigat marele premiu la loterie. Interpretarea lui Dern reprezinta un amestec contradictoriu intre determinare si resemnare. Asa cum spune si fiul sau, "nu are Alzheimer, este doar un barbat care crede tot ce-i spun oamenii".  Dern a fost laudat pentru emotia pe care o aduce in intepretarea sa, una magistrala, a unui barbat care la batranete incearca sa exprime regretele unei vieti intregi.

 



Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street)

Martin Scorsese si Leonardo DiCaprio au facut din nou echipa si au adus unul dintre cele mai bune si indraznete filme din ultimii ani. In The Wolf of Wall Street, DiCaprio este cu adevarat regele lumii, intepretandu-l pe Jordand Belfort, un broker care reuseste pana in 26 de ani sa ajunga printre cei mai bogati americani, prin frauda pe Wall-Street. Belfort este anti-eroul chinuit de propria dorinta si lacomie, iar intepretarea lui DiCaprio le depaseste pe cele de dinainte, pentru ca rolul este complex: trebuie sa fie dramatic, amuzant, lacom, marsav,egoist, brutal si convingator. Presa americana a spus ca aceasta este cea mai buna interpretare din cariera sa si ca ar merita sa ia Oscarul. In continuare, Leonardo DiCaprio ramane unul dintre cei mai nedreptatiti acori, care n-a primit Oscarul desi cinefilii si criticii sunt de parere ca il merita cu mult timp in urma. Aceasta este a 9-a nominalizare la Globurile de Aur si a castigat o singura data trofeul, in  2005, pentru The Aviator. O parte dintre specialisti sustin ca batalia la aceasta categorie se da intre Bale si DiCaprio.

 



Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis)

Fratii Coen au primit din nou laurii pentru noul lor film, Inside Llewyn Davis, un portret al muzicii folk, dar revelatia a venit din partea lui Oscar Isaac, cel care poarta tot filmul in spate. Cu o privire calda, dar enigmatica si o intepretare plina de emotia, Oscar Isaac a cucerit fanii si il declara drept unul dintre cei mai promitatori actori. Acesta este rolul care l-a adus in centrul atentiei si care i-a oferit prima nominalizare la Globurile de Aur.


 


Joaquin Phoenix (Her)

Un actor cu totul deosebit, Joaquin Pheonix uimeste de fiecare data cu talentul sau, alegand roluri variate, diferite si dificile. Her este un film atipic, pe care multi l-au numit o poveste de dragoste eterna pentru viitoare generatii, romantic si curajos ca viziune cinematografica. Regizorul Spike Jonze l-a distribuit pe Joaquin Pheonix in rolul unui barbat aflat intr-o criza a varstei, divortat, care isi gaseste alinarea intr-un program inteligent pe calculator (voce Scarlett Johansson) de care se indragosteste. Joaquin Pheonix este fragil, uman, dezorientata, indragostit si isi poarta spectatorii printr-un ocean de trairi si sentimente, demonstrand ca este intr-o alta categorie, a actorilor metoda, care au curaj sa isi dezvaluie sufletul pe ecrane. Her i-a adus a patra nominalizare la Globuril de Aur, castigand o singura data pentru rolul din Walk The Line, in 2006.

 

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies