marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2013: Bill Clinton a oferit surpriza serii, fostul presedinte american a laudat filmul Lincoln si a fost aplaudat in picioare de toata sala

Fostul presedinte american, Bill Clinton, a ridicat sala din Beverly Hilton Hotel in picioare atunci cand a aparut pe scena pentru a prezenta filmul Lincoln al lui Steven Spielberg.

Globurile de Aur 2013: Bill Clinton a oferit surpriza serii, fostul presedinte american a laudat filmul Lincoln si a fost aplaudat in picioare de toata sala

Pentru un film impresionant era nevoie de un gest impresionant: un fost presedinte american, invitat de organizatorii Globurilor de Aur 2013.
 

Bill Clinton s-a arat cucerit de filmul in care Daniel Day-Lewis il portretizeaza pe cel de-al 16-lea presedinte american in lupta lui pentru a interzice sclavia.


"A fost o sarcina grea sa voteze un amendament ca cel prin care s-a abolit sclavia cu un Congres atat de divizat" a declarat Bill Clinton in fata vedetelor de la Hollywood care au fost atat de impresionate incat au inceput sa-i faza poze cu telefoanele mobile.

"Pentru a trece cel de-al 13-lea Amendament Lincoln a fost nevoit sa recurga la actiuni mai putin ortodoxe, insa asta nu are nicio legatura cu intreaga problema. Lupta presedintelui Lincoln de aboli sclavia ne aminteste ca a fost un proces care a cerut pricipii dar si compromisuri. Acest film minunat ne arata cum a facut-o si ne da speranta ca o putem face din nou" a marturisit Bill Clinton.


 

Lincoln, calatoria de peste 12 ani a lui Steven Spielberg pe urmele celui mai iubit, faimos si popular presedinte american, Abraham Lincoln, este un succes rasunator cu 12 nominalizari la Oscar 2013. Lincoln este un film despre ce inseamna sa fii lider, pelicula nu detaliaza inteagra viata a celui de-al 16-lea presedinte american, ci se concentreaza pe cele mai furtunoase momente din cariera sa.

 


Pelicula din a carei distributie mai fac parte Sally Field, David Strathairn, James Spader, Tommy Lee Jones urmareste ultimii 3 ani din viata lui Lincoln. Este 1865, in timp ce Razboiul Civil American se intreapta implacabil catre final, presedintele reales Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis) incearca sa treaca Amendamentul care va interzice pentru totdeauna sclavia in Statele Unite.


Insa obiectivul sau este o cursa impotriva timpului pentru ca pacea se poate instala oricand iar daca pana atunci amendamentul nu se voteaza, statele sudiste il vor opri pana sa ajunga lege. Lincoln trebuie prin orice mijloc posibil sa obtina suficiente voturi de la un Congres care i se impotriveste inainte de a sosi pacea si a fi prea tarziu. Cu toate astea se afla intr-o dilema morala: pacea ar salva mii de vieti. In timp ce poporul american se confrunta cu propria constiinta pentru libertatea tuturor, Lincoln are si el o criza de constiinta: sa incheie razboiul sau sa incheie sclavia.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies