marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tara in care Gerard Depardieu este considerat o amenintare pentru securitatea nationala. Pe "lista neagra" se mai afla Emir Kusturica, Oliver Stone sau Steven Seagal

Actorul francez Gerard Depardieu este considerat de autoritatile de la Kiev o amenintare pentru securitatea nationala.

Tara in care Gerard Depardieu este considerat o amenintare pentru securitatea nationala. Pe lista neagra se mai afla Emir Kusturica, Oliver Stone sau Steven Seagal

Actorul a fost adaugat pe o lista de 600 de artisti alcatuita de Ministerul Culturii luna aceasta. Filmele sale nu pot fi difuzate in Ucraina, iar presa nu are voie sa ii mentioneze numele sau sa publice fotografii cu el.

 

Decizia vine dupa ce Depardieu s-a declarat prieten cu Putin si a acceptat cetatenia ruseasca. La scurt timp dupa anexarea Crimeei, actorul declara: "Iubesc Rusia si Ucraina, care face parte din Rusia". Iar anul acesta, conform Stirile ProTV, Depardieu declara chiar ca este dispus sa-si dea viata pentru Rusia, pentru ca nu vrea "sa moara in Franta de azi ca un prost".

 

 

Gerard Depardieu este un obisnuit al declaratiilor care starnesc controverse. In iunie 2013, intervievat cu ocazia Festivalului de Film de la Moscova despre relatiile sale cu presedintele Vladimir Putin si fostul presedinte ucrainean Viktor Iuscenko, actorul francez a spus: 'Nu imi plac in mod deosebit presedintii, imi plac oamenii. Putin este foarte puternic si de el are nevoie Rusia. Dumnezeu sa ii binecuvanteze sufletul', a fost raspunsul lui Depardieu.

 

El a adaugat la cel mai recent Festival de la Cannes ca merge "mereu in U.R.S.S. In fine, in Rusia! Il vad mereu pe Putin si imi place mult de el". 

 

 

Conform Agerpres, peste 600 de personalitati figureaza pe lista neagra intocmita de Ucraina. Printre acestea se numara cineastul sarb Emir Kusturica, regizorul american Oliver Stone sau actorul american Steven Seagal.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies