marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

George Alexandru s-a stins din viata. Indragitul actor implinise in noiembrie 58 de ani


Actorul George Alexandru s-a stins din viata sambata dimineata, la Spitalul Fundeni, la varsta de 58 de ani.

George Alexandru s-a stins din viata. Indragitul actor implinise in noiembrie 58 de ani

Ttristetea faptului ca teatrul si-a suspendat activitatea, a declarat pentru Agerpres directorul Teatrului Nottara, Marilena Tepus.


"Actorul George Alexandru a fost unul dintre cei mai apropiati ai acestui teatru si dintre cei mai devotati, 30 de ani de activitate neintrerupta pe aceasta scena. Cu o saptamana inainte de a suspenda pe termen nedefinit spectacolele, a jucat in "Viata e suferinta' Comedie de bulevard, ultima premiera in care a aparut, un spectacol care nu a avut parte decat de trei - patru reprezentatii. Din fericire, ea a fost vazuta si de critici si de presa si de spectatori chiar in inchiderea festinului nostru pe bulevard din octombrie. George Alexandru a trait tristetea faptului ca teatrul si-a suspendat activitatea pe o perioada nedefinita si se pare ca si asta i-a scurtat viata. Poate ca e bine sa intelegem din asta si din celelalte lucruri ca actorii au propria lor viata si propria lor sensibilitate peste care nu putem trece si peste care se pare ca nici ei nu pot trece oricat s-ar stradui si oricate personaje diabolice sau frumoase sau pozitive ar interpreta", a spus Marilena Tepus.


Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11, la Teatrul Notarra, pe scena caruia a aparut de nenumarate ori, urmand sa fie imormantat tot luni, la cimitirul Ghencea.


Nascut in Bucuresti, George Alexandru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, specializarea actorie. In primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea si Dan Micu, iar in urmatorii ani de studentie a lucrat sub indrumarea lui Gelu Colceag si Ion Cojar.
La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scena in 1985, cand era inca student. A aparut in spectacolele semnate de Ion Cojari Alexandru Dabija (Olelie; Vanatorii, de Fanus Neagu, respectiv Scapino, de J.B.P. Molière).
Totusi, debutul pe o scena profesionista bucuresteana s-a petrecut in 1982, la Teatrul Foarte Mic, in montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot sa dorm, de Ion Brad.

 

Sursa: Stirile PROTV


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies