marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

GALERIE FOTO! Cele mai tari masini din filme! Cum arata un Ferrari de 2.5 milioane de dolari!

Ca tot s-a lasant “Fast Five” in cinematografe si s-a deschis apetitul pentru caii putere, iata cateva bijuterii aparute in filme de-a lungul timpului. Topul este restrans la 10 masini, dar tu ne poti spune care este favorita ta!

GALERIE FOTO! Cele mai tari masini din filme! Cum arata un Ferrari de 2.5 milioane de dolari!


CLICK AICI PENTRU A DEVENI FAN PROCINEMA PE FACEBOOK!

 


Mentiune de onoare: “Chitty Chitty Bang Bang”

Sase masini au fost create pentru pelicula din 1968 scrisa de Ian Fleming, dar masina castigatoare este cea a designerului Ken Adam si a sculptorului desenator Frederick Roland Emett.

Cu un motor Ford 3000 V6 si cutie automata, aceasta masina neobisnuita va fi scoasa la licitatie in luna mai, suma estimata fiind cuprinsa intre 1 si 2 milioane de dolari.

10. Ford Gran Torino, “Starsky & Hutch”

Bine ca s-a facut un film in 2004 pentru ca este o masina de referinta! “Starsky & Hutch” au ales ca metoda de deplasare pe strazile din California un Ford Gran Torino din 1975 (upgradat la variant 1976). Vopsita-n rosu, cu o dunga alba pe margini masina arata superb, dar pacat ca motorul are numai 250 cp.



9. 1959 Cadillac Miller-Meteor Futura Duplex, “Ghostbuster”

Chiar daca Ectomobilul nu face parte din categoria masinilor de viteza, acesta si-a castigat locul in top datorita aspectului stilizat. Pictat in al si rosu, cu cauciurile acoperite, aceasta nava spatiala cara mai multe echipamente decat iti poti imagina.

Desi in film nu-s explicate prea bine obiectele din masina, se pot trage cateva concluzii: un radar, un satelit pentru comunicare, cuptor cu microunde, lumini stroboscopice si o masina de spalat vase… utilitati potrivite pentru niste vanatori de fantome.



8. 1963 Model 117 Volkswagen Type 1 / Beetle, “The Love Bug”

Volkswagen-ul Beetle pe nume Herbie a fost prezent in multe filme aparute sub semnatura Disney, inca din 1968 de la “The Love Bug” si pana la “Herbie: Fully Loaded” in 2005. Vopsita cu dungi de curse in rosu, alb si albastru si purtand numarul 53, masina a devenit o imagine care a ramas in memoria multora. Chiar daca Herbie are o personalitate capricioasa, trebuie sa recunoastem ca asta-l face sa fie unic.

7. 1961 Ferrari 250 GT, “Ferris Bueller’s Day Off

Masina asta e rosie, italiana si sexy si a insemnat totul pentru Ferris Bueller. Libertatea, entuziasmul, menirea ei de a tranforma fiecare zi intr-un insemnata, nu-i de mirare ca pretul ei este unul piperat. 2.5 milioane de dolari si numai 55 de astfel de frumuseti fabricate o transforma in una dintre cele mai ravnite masini.

6. 1967 Ford GT 500 Mustang Shelby, “Gone in Sixty Seconds”

Nu se intampla prea des ca Hollywoodul sa faca un film cu o masina in rolul de star (da, masina Eleanor este in distributie) si cu siguranta toti fanii Mustang au vazut “Gone in Sixty Seconds”, chiar daca nu e un film extraordinar. Eleanor nu este un autentic Shelby GT500, ci o creatia a ilustratorului Steve Stanford. Au fost construite 12 bucati pentru acest film, din care numai 7 au supravietuit filmarilor.


5. 1970 Dodge Challenger, ”Vanishing Point”

In filmul de actiune ”Vanishing Point” a aparut un Dodge Challenger din 1970, masina pe care toti oamenii si-au dorit-o apoi. Misiunea pare simpla: Kowalski trebuie s-o conduca din Colorado in San Francisco in mai putin de 15 ore, doar ca el este prins de autoritati pentru depasirea vitezei. Incepe o urmarire nebuna care se incheie cu un controversat comentariu.

4. 1977 Pontiac Trans AM, “Smokey and the Bandit”

Dupa lansarea filmului aceasta masina a ajuns una dintre cele mai populare din toate timpurile. Filmul si masina au generat un cult la care majoritatea a aderat. Trebuie admis ca este absolut superba, chiar daca nu vine cu o Sally Field tinerica pe locul din dreapta.

3. 1968 Ford Mustang GT 390, “Bullitt”

Urmarind o urmarire spectaculoasa pe strazile deluroase ale San Francisco-ului cu Steve McQueen la volanul acestui Ford Mustang verde putem admite ca este una dintre cele mai influente scene din filme.

Cu 110 km/h, secventa de aproximativ 10 minute a fost filmata timp de 3 saptamani si a fost montata superb, devenind astfel o imbinare perfecta intre arta si entertainment. Au fost folosite doua masini, dar numai una a ramas la final, intr-o stare deplorabila cu un proprietar anonim.



2. 1981 DeLorean DMC-12, “Back to the Future”

Combustibilul provine de la un reactor cu plutoniu si are capacitatea de a calatori in timp. Eh, nu-i asta masina visurilor tale? Aterizarea este marcata de farurile imense si zgomotoase, iar cu timpul a fost upgradata pana cand a reusit sa zboare. A fost aleasa datorita aspectului sau neconventional si pentru usile sale care seamana cu un aripile unui pescarus. Iata o masina de referinta in cultura pop americana!

1. 1964 Aston Martin DB5, “Goldfinger”

Echipata cu o multime de gadget-uri care mai de care mai interesante: un radar, arme si geam antiglont, masina mortala ce apartine lui James Bond ocupa locul 1.

Nu i-a trebuit mai mult de cateva minute pe crane pentru a deveni cea mai tare masina din filme. Cine n-a visat sa-l stropeasca cu ulei pe soferul nervos din spate sau sa aiba un scaun care sa dea afara pasagerii neplacuti? Daca o vedeti pe strazi, mai bine stati departe de ea.


 


Sursa: http://www.anomalousmaterial.com/



Modifică setările cookies