marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

GALERIE FOTO: 20 de supermodele devenite actrite de succes

Au incins ecranele de-alungul anilor. Daca esti fotomodel de succes, e imposibil sa nu atragi atentia producatorilor de la Hollywood. Multe actrite si-au inceput povestea in lumea filmului dupa ce s-au "lasat pozate" pentru reclame. Multe din ele au avut succes si in filme. Iata un top cu 20 dintre cele mai de succes fotomodele devenite actrite.

GALERIE FOTO: 20 de supermodele devenite actrite de succes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosie Huntington-Whiteley

Fotomodelul de la Victoria's Secret are prima sa aparitie pe marile ecrane in "Transformers 3", dupa ce a inlocuit-o pe Megan Fox, care a avut rolul feminin principal in primele doua filme. Rosie a fost prima optiune a regizorului Michael Bay, cu care a mai lucrat la o reclama pentru Victoria's Secret.


Cameron Diaz

Cameron Diaz si-a inceput cariera de model la varsta de 16 ani, lucrand pentru agentia Elite Model Management, dar a facut prezentari si pentru Calvin Klein  si Levi's. Debutul in actorie si l-a facut cu filmul "Masca", in care a jucat alaturi de Jim Carrey. Aparitia sa in rochia rosie este greu de uitat. Acum, este una dintre cele mai populare actrite de la Hollywood, demonstrand ca are si talent cu carul.

Famke Janssen

Frumoasa bruneta a inceput sa lucreze ca model pentru Elite Model Management, dar a reusit sa ajunga la case de moda precum Yves Saint Laurent, Victoria's Secret si Chanel. Prima aparitie importanta in domeniul filmului a fost intr-unul din episoadele serialului Star Trek: The Next Generation, alaturi de Patrick Stewart. Cei doi s-au reintalnit dupa cativa ani in seria X-men, franciza care a facut-o celebra pe actrita. A avut ocazia sa fie si una dintre fetele Bond, in GoldenEye.


Rebecca Romjin

Naturala si plina de umor, Rebecca Romjin a glumit in legatura cu inaltimea ei ( 1.80 m) spunand ca porecla ei era  "the Jolly Blonde Giant".  Cel mai cunoscut rol al sau este Mystique din seria X-men, un rol care i-a venit ca o manusa blondei.

Milla Jovovich

Fotomodelul de origine ucrainiana si-a inceput cariera in modelling inca de la noua ani si a avut numeroase aparitii pe copertele revistelor Vogue, Cosmopolitan si Glamour. Cele mai cunoscute roluri ale sale raman cele din "Al cincilea element" si cele din franciza "Resident Evil".

Monica Bellucci

Belucci a inceput inca din 1989 sa fie un model de succes. In 2000, a avut rolul principal in "Malena", un film apreciat de critici, iar in 2003 a obtinut un rol in "The Matrix Reloaded" ce i-a crescut si mai mult popularitatea.  Monica Bellucci a demonstrat ca este o actrita la fel de talentata pe cat e de frumoasa.

Halle Berry

Halle Berry si-a inceput cariera de fotomodel in anii '80, insa a preferat sa se ocupe de actorie. In 2000, actrita de culoare isi cucerea fanii cu aparitia sa din "X-men", care i-a deschis mai multe usi la Hollywood. Anul urmator a castigat Oscarul pentru "Monster's Ball". Desi a fost Catwoman si a fost una din fetele Bond, nu a avut intotdeauna cele mai inspirate roluri.

Charlize Theron

Frumoasa actrita de origine sud-africana a inceput la 16 ani cariera de modelling si a incercat sa devina balerina, insa un accident grav a fortat-o sa se reprofileze. Theron s-a apucat de actorie si bine a facut. Talentul sau a fost rasplatit cu un Oscar pentru rolul din "Monster".



Angelina Jolie

Model de succes in New York, Los Angeles si Londra inca de la 14 ani, Angelina a devenit cunoscuta si datorita frumusetii sale rapitoare, dar si pentru talentul ei. Rolurile sale se impart intre filme de actiune si drame. A castigat Oscarul pentru rolul din "Girl, Interrupted".



Olga Kurylenko

Ucrainianca a fost descoperita de un agent de fotomodele in timpul unei vacante in Rusia, pe cand avea avea doar 13 ani. La 17 ani deja aparea pe copertele revistelor Vogue si Elle. In 2008, a aparut alaturi de Daniel Craig in "Quantum of Solace", devenind una din fetele Bond, insa nu a impresionat pe nimeni cu talentul sau.


Marilyn Monroe

Sex icon-ul numarul unu din secolul trecut, Marilyn Monroe si-a inceput aventura la Hollywood dupa ce a trecut si prin lumea modellingului. Pentru primul ei job ca model ( al agentiei Blue Book Modeling ) a incasat 5 dolari. Banii grei au venit cu filmele Gentlemen Prefer Blondes si Some Like It Hot. A incercat 9 nuante de blond pana la ajunga la faimosul "platinium"


Jessica Lange

Sau frumusetea care imblanzeste pana si fiarele salbatice – in cazul ei King Kong in remakeul din 1976. Blonda din Minesotta si-a platit cursurile de actorie cu banii castigati intai ca ospatarita, iar mai apoi ca fotomodel. Pentru rolurile din Frances si Tootsie a primit nominalizari la Oscar.

Kim Basinger


Fotomodel de la 16 ani, actrita nascuta in Georgia ( SUA) a atras atentia cu o reclama la samponul Breck. A jucat rolul unei prostituate in From Here To Eternity , dar a ajuns Bond Girl in Never Say Never Again iar de aici a devenit un star international. Pentru rolul din L.A. Confidential a primit o nominalizare la Oscar.

Julia Roberts

Frumusica Hollywoodului a inceput si ea ca model drumul catre lumea filmului. Dupa ce a terminat liceul a semnat cu o agentie de modelling insa a atras atentia producatorilor cu Mystic Pizza in 1988 iar comedia "Steel Magnolias" (1989), ii aduce o nominalizare la Oscar.


Jennifer Connelly

Ajunsa de 5 ori pe coperta revistei Seventeen, Jennifer si-a inceput cariera ca model de la 10 ani. A cunoscut succesul in anii ’80 cu rolurile din Once Upon A Time In America, Phenomena si Labyrinth. A pus mana si pe un Oscar pentru rolul din A Beautiful Mind.

Jane Fonda

Regina frumusetii din anii ’50, Jane pare sa nu mai imbatraneasca. Nu a fost numita degeaba un guru al fitnessului. A renuntat la liceu la 15 ani pentru cariera de fotomodel. A ajuns pe coperta revistei Vogue, dar nu s-a oprit aici. A castigat doua premii Oscar si a primit mai multe premii si  nominalizari.

Julianne Moore

O frumusete fragila cu un magnet teribil la public. O stiti din filme ca Boogie Nights, Far From Heaven sau The Big Lebowski, insa notorietatea si-a castigat-o cu “telenovela” As The World Turns unde a fost propulsata de cariera de model.


Rachel Weisz

Bibliotecara sexy din Mumia a jucat prin reclame de la varsta de 14 ani. Englezoaica a castigat incet - incet teren in lumea filmului cu Enemy at the Gates, About a Boy, Constantine, The Fountain si The Constant Gardener,pentru care a luat si un Oscar.

Kelly Brook

Poate nu a-ti vazut-o in Piranha 3D, dar sigur nu a-ti ratat-o in Playboy, Loaded si FHM. Din pacate succesul ca fotomodel nu urmat-o si in cariera ca actrita.

Elizabeth Hurley

Liz este cunoscuta drept imaginea companiei de cosmetice Estée Lauder cu care a incheiat un contract la varsta de 28 de ani, desi nu avea nici o experienta in modelling. Curand, toate revistele aveau sa publice chipul frumoasei actrite. Rolul care i-a adus pozitie de top in lumea filmului a fost cel din Austin Powers.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies