marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gafa de proportii la Oscar 2017: "Moonlight" este desemnat cel mai bun film, dupa o eroare a organizatorilor. LISTA completa a premiilor

VIDEO. Lungmetrajul "Moonlight" a castigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a editie a galei premiilor Oscar, dupa o gafa uriasa a organizatorilor. Actorii Warren Beatty si Faye Dunaway au anuntat, eronat, ca "La La Land" a castigat trofeul.
Gafa de proportii la Oscar 2017: Moonlight este desemnat cel mai bun film, dupa o eroare a organizatorilor. LISTA completa a premiilor

Acest musical, regizat de Damien Chazelle, a castigat sase premii din 14 nominalizari, informeaza revista Variety, conform News.ro.


Decernarea Oscarului pentru "cel mai bun film" a fost momentul cel mai asteptat si controversat al serii. Pentru a marca 50 de ani de la lansarea filmului "Bonnie and Clyde", actorii Faye Dunaway si Warren Beatty au fost invitati sa prezinte castigatorul acestui premiu.


Echipa filmului "La La Land" a urcat pe scena pentru a primi trofeul si producatorii acestui musical au inceput sa multumeasca organizatorilor, dar s-au oprit dupa cateva momente, atunci cand si-au dat seama ca filmul "Moonlight" era castigatorul real al trofeului.


"Nu stiu daca asta este adevarul, este mai presus de visele mele", a spus regizorul filmului "Moonlight", Barry Jenkins, dupa ce a urcat pe scena.


Warren Beatty a spus ca a primit un plic gresit, pe care scria Emma Stone, din acest motiv anuntand "La La Land" drept castigator.


"Nu stiu ce s-a intamplat, ma invinovatesc. Nu vreau sa vedem persoane dezamagite. Stiam ca o sa dau gres cu prezentarea asta", a spus in final prezentatorul galei, Jimmy Kimmel.


Jordon Horowitz, unul dintre producatorii filmului "La La Land", si-a dat seama de acea eroare in timp ce se afla pe scena si a aratat spectatorilor plicul in care era mentionat faptul ca "Moonlight" castigase Oscarul pentru cel mai bun film.


Cineastul Barry Jenkins, regizorul filmului "Moonlight", s-a declarat socat de aceasta victorie neasteptata. "La La Land" era considerat marele favorit al categoriei, intrucat castigase unele dintre cele mai importante trofee atribuite la Hollywood in acest sezon al premiilor cinematografice, inclusiv Globul de Aur si premiile decernate de Sindicatul producatorilor americani (PGA) si Sindicatul regizorilor americani (DGA).



Cu toate acestea,"Moonlight" a castigat in ultimele luni principalele trofee atribuite de asociatiile de critici din Statele Unite, reprezentand un concurent de temut pentru "La La Land".


Gala premiilor Oscar s-a deschis cu un moment muzical sustinut de cantaretul Justin Timberlake, care a interpretat cantecul "Can’t Stop the Feeling". Imediat dupa acel moment, prezentatorul Jimmy Kimmel si-a intrat in rol, iar discursul sau introductiv a continut numeroase referiri politice, in special ironii la adresa presedintelui Donald Trump.


"Tara e divizata acum", a spus Jimmy Kimmel, care a explicat ca nu el va fi insa acela care va unifica natiunea americana. "Exista un singur Brave Heart in sala, dar nici el nu ne va uni", a adaugat Jimmy Kimmel, referindu-se la Mel Gibson, prezent la ceremonie.


Dupa cateva ironii la adresa bunului sau prieten Matt Damon, Jimmy Kimmel a revenit la politica si l-a ironizat inca o data pe Donald Trump: "Vreau sa ii multumesc presedintelui Donald Trump. Va amintiti anul trecut cand se parea ca Oscarurile erau rasiste?".

Apoi, in incheierea discursului, prezentatorul principal al galei si-a indreptat atentia spre Meryl Streep, prezenta in primul rand din fata scenei din Dolby Theatre. Kimmel a laudat "prestatiile supraapreciate" ale vedetei americane, ironizand mesajul publicat pe Twitter de Donald Trump, dupa gala Globurilor de Aur.


"Meryl Streep a impresionat in peste 50 de filme in cariera ei prestigioasa. Haideti sa ii acordam o runda total nemeritata de aplauze", a spus Kimmel. Spectatorii s-au ridicat imediat si au ovationat-o pe legendara artista americana.



Jimmy Kimmel nu s-a oprit insa aici si a continuat sa il ironizeze pe Donald Trump pe parcursul intregii gale. La un moment dat, starul TV i-a expediat presedintelui american, in direct, un mesaj pe Twitter, in care il intreba pe liderul de la Casa Alba daca s-a trezit pentru a urmari ceremonia.


Gala premiilor Oscar 2017 a inclus si alte momente amuzante. De trei ori pe parcursul galei, organizatorii au distribuit spectatorilor pungute cu dulciuri, care au coborat din tavanul salii in interiorul unor pungi-parasuta.


Un alt moment insolit s-a petrecut cand Jimmy Kimmel a condus in sala un grup de turisti care vizitau Hollywoodul. Acestia au avut astfel sansa de a se fotografia si a schimba cateva cuvinte cu unii dintre cei mai cunoscuti artisti de la Hollywood.


Doi dintre vizitatori erau logoditi, iar Denzel Washington a jucat rolul unui preot, declarandu-i "sot si sotie" in fata tuturor celor prezenti in sala.

Pe parcursul ceremoniei au existat si alte referiri la politicile promovate de Donald Trump.


Actorul Gael Garcia Bernal, unul dintre cei care au inmanat trofee, a declarat pe scena galei premiilor Oscar: "Ca mexican, ca muncitor imigrant, ca om, sunt impotriva oricarui gen de zid care vrea sa ne desparta".


Discursul regizorului iranian Asghar Farhadi, premiat pentru "The Salesman" la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza" a fost citit de Anousheh Ansari, prima femeie turist in spatiu.


"Este o mare onoare sa primesc acest premiu valoros pentru a doua oara. Imi pare rau ca nu sunt cu voi in aceasta seara. Absenta mea este cauzata de lipsa de respect pentru oamenii din tara mea si cetatenii altor sase tari care au fost jigniti de legea inumana care interzice imigrantilor sa intre in Statele Unite", a transmis Farhadi.


La aceasta categorie a fost nominalizata si coproductia cu participare romaneasca "Toni Erdmann".


Emma Stone a fost desemnata cea mai buna actrita pentru rolul din "La La Land", iar Cassey Affleck a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pentru evolutia sa din "Manchester by the Sea".


Brie Larson a prezentat castigatorul categoriei "cel mai bun actor in rol principal", iar Casey Affleck a primit trofeul. "Denzel Washington a fost unul dintre cei care m-au invatat sa joc. Sunt aici datorita increderii pe care mi-au acordat-o atatia oameni. Vreau sa fiu parte din aceasta comunitate si sunt mandru sa fac parte", a spus el vadit emotionat.



Actorul i-a multumit producatorului Matt Damon, dar si fratelui sau, Ben Affleck: "Stii ca te iubesc!" .


La randul sau, Emma Stone, desemnata cea mai  buna actrita in rol principal, pentru rolul din "La La Land", a marturisit: "Femeile nominalizate in aceasta categorie sunt extraordinare. Va admir mai presus de cuvinte. A fost o onoare sa fiu nominalizata alaturi de voi. Trebuie sa ma perfectionez, iar Oscarul ma va inspira".



Damien Chazelle a devenit cel mai tanar regizor de la Hollywood care a fost premiat cu Oscar. La varsta de 32 de ani, el a fost premiat pentru "La La Land".


Viola Davis si Mahershala Ali au castigat primele lor premii Oscar, pentru rolurile secundare interpretate din filmele "Fences" si "Moonlight". Victoria celor doi actori de culoare a constrastat puternic cu editia din 2016 a premiilor Academiei de film americane, cand niciun artist afro-american nu a fost nominalizat in categoriile de interpretare.


In total, filmul "Moonlight" a castigat 3 premii, impunandu-se la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun scenariu adaptat" si "cel mai bun actor in rol secundar".


Musicalul "La La Land" a triumfat in 6 categorii - "cel mai bun regizor", "cea mai buna actrita in rol principal", "cea mai buna regie artistica", "cea mai buna imagine", "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun cantec original".



Lista completa a trofeelor atribuite la gala premiilor Oscar 2017


Premiile Oscar sunt atribuite in fiecare an pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).


Cea de-a 89-a gala de decernare a premiilor Oscar a avut loc in noaptea de duminica spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala a fost transmisa in direct de postul american ABC si a fost difuzata in peste 225 de tari si teritorii din intreaga lume.


Evenimentul a fost prezentat de Jimmy Kimmel.


Iata lista completa a premiilor decernate la gala Oscar 2017:


Cel mai bun film: “Moonlight"


Cel mai bun regizor: Damien Chazelle ("La La Land")


Cel mai bun actor in rol principal: Casey Affleck


Cea mai buna actrita in rol principal: Emma Stone ("La La Land")


Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali ("Moonlight")


Cea mai buna actrita in rol secundar: Viola Davis ("Fences")


Cel mai bun film strain: "The Salesman" (Iran)


Cel mai bun lungmetraj de animatie: "Zootopia"


Cea mai buna regie artistica: "La La Land"


Cel mai bun scenariu adaptat: "Moonlight" (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)


Cel mai bun scenariu original: "Manchester by the Sea" (Kenneth Lonergan)


Cea mai buna imagine: "La La Land"


Cel mai bun montaj: "Hacksaw Ridge"


Cea mai buna coloana sonora: "La La Land"


Cel mai bun cantec original: "City of Stars" ("La La Land")


Cel mai bun montaj de sunet: "Arrival"


Cel mai bun mixaj de sunet: "Hacksaw Ridge"


Cele mai bune efecte vizuale: "The Jungle Book"


Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: "Suicide Squad"


Cele mai bune costume: "Fantastic Beasts and Where to Find Them"


Cel mai bun scurtmetraj animat: "Piper"


Cel mai bun scurtmetraj de fictiune:  “Sing"


Cel mai bun lungmetraj documentar: "O.J.: Made in America"


Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The White Helmets"




Galerie foto


Modifică setările cookies