marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

O scena de tango de 7 minute din Parfum de femeie a transformat-o peste noapte in star. Gabrielle Anwar: "Nici acum nu-mi revin dupa acel tango cu Al Pacino"

In 1992, Al Pacino si Gabrielle Anwar realizau un moment memorabil, care a intrat in istoria filmului. Cine poate uita scena pasionala a tangoului din Scent of a Woman, filmul care i-a adus singurul Oscar din cariera lui Al Pacino? Gabriella Anwar a cucerit inimile tuturor in acest film.

O scena de tango de 7 minute din Parfum de femeie a transformat-o peste noapte in star. Gabrielle Anwar: Nici acum nu-mi revin dupa acel tango cu Al Pacino

 

"Nici acum nu-mi revin dupa acel tango dansat cu Al Pacino. Degetul de la picior mi s-a vindecat, insa inima nu", a declarat actrita amintindu-si de celebra scena din filmul care i-a adus singurul Oscar din cariera lui Al Pacino.

 


Nascuta acum 42 de ani, pe 4 februarie 1970, in Marea Britanie, Gabrielle Anwar a devenit o actrita de succes, cele mai importante roluri ale sale fiind in filmul Scent of a Woman si serialele The Tudors sau Burn Notice.

Poate o scena de 7 minute sa te transforme in star? Nimeni nu poate uita scena din Scent of a Woman in care Al Pacino si Gabrielle Anwar au oferit momente pline de senzualitate, un tango plin de gratie si pasiune, scena care a ramas in memoria spectatorilor chiar si dupa 20 de ani de la lansarea filmului. Pe atunci, tanara actrita avea 22 de ani, iar rolul din productia lui Martin Brest avea sa-i urce cariera la un alt nivel.


"Gabrielle este captivanta. Are ceva din spiritul si gratia lui Audrey Hepburn" a povestit regizorul Martin Brest de ce a ales-o pe Anwar pentru scena respectiva.


Gabrielle Anwar a intrat de mica in lumea cinematografiei, ambii parinti fiind implicati in domeniu, mama ca actrita, iar tatal ca regizor. Iar aceasta lume a pasionat-o asa ca, la 18 ani, a fost admisa la Academia de Teatru si Arte Italia Conti, din Londra unde a luat cursuri de dans si actorie. Debutul cinematografic si l-a facut la o varsta frageda, in 1986, atunci cand a obtinut rolul intr-un serial britanic, Hideaway.



Din acest moment, cariera sa a intrat pe o panta ascendenta, iar propunerile pentru diverse proiecte au inceput sa se inmulteasca, iar in 1991 a fost aleasa in distributia filmului american If Looks Could Kill. Succesul avea sa-l cunoasca un an mai tarziu cand, alaturi de Al Pacino, Gabrielle a oferit una dintre cele mai memorabile secvente din cinematografia mondiala, in filmul Scent of a Woman.

Gabrielle Anwar si-a continuat cariera, o cariera prolifica daca tinem cont de cele peste 25 de filme si seriale in care a fost distribuita, cele mai cunoscute fiind The Grave (1996), The Guilty (2000), The Practice (2001), John Doe  (2002), The Tudors (2007), Burn Notice (2007), The Family Tree (2011) si A Warrior's Heart (2011).

Pe langa succesul profesional, Gabrielle Anwar s-a facut remarcata si prin frumusetea sa, revista People incluzand-o in topul celor mai frumoase femei din lume in 1993, in timp ce FHM a facut acelasi lucru in 1996 si 1997.
 




Sursa foto: Getty



Modifică setările cookies