marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Franciza cinematografica "Divergent" se va incheia la televiziune, nu pe marile ecrane

Franciza cinematografica ”Divergent” nu se va incheia pe marile ecrane, ci la televiziune, prin intermediul unui ultim film realizat de studiourile Lionsgate sub forma unui lungmetraj TV si a unui serial spin-off, informeaza revista Variety. 

Franciza cinematografica Divergent se va incheia la televiziune, nu pe marile ecrane

Desi negocierile se afla inca intr-o etapa incipienta, producatorii de la Lionsgate doresc ca ”The Divergent Series: Ascendant”, ultimul film al seriei, sa nu fie lansat in cinematografe in 2017, ci pe micile ecrane, potrivit unei surse apropiate de acest dosar, informeaza News.ro.

 

Acel film va reprezenta, de asemenea, baza unui serial TV independent a carui actiune va fi plasata in acelasi univers postapocaliptic.  

 

Primele doua filme ale francizei ”The Divergent Series” au avut mare succes de box office, insa cel de-al treilea, care este si cel mai recent opus lansat in aceasta serie, intitulat ”Seria Divergent: Allegiant”, lansat pe 11 martie 2016, a fost un semiesec de casa, obtinand incasari de doar 179,2 milioane de dolari pe plan mondial. 

 

Al patrulea si totodata ultimul film al seriei, ”Ascendant”, a fost programat initial sa intre in cinematografele nord-americane in iunie 2017, cand ar fi trebuit sa concureze cu doua filme asteptate cu mare interes de spectatori - ”World War Z 2” si un remake al peliculei ”The Mummy”.  

 

Reprezentantii studioului Lionsgate intentionau sa inceapa filmarile de la ”Ascendant” in vara acestui an, in Atlanta, insa rezultatele slabe obtinute de ”Allegiant” in box office-ul mondial i-au determinat sa regandeasca aceasta strategie de lansare. 

 

Departamentul de televiziune al studioului Lionsgate va coordona productia ultimului film din serie. Obiectivul este de a finaliza cu bine o intriga ce va include actuala distributie de actori si de a introduce o noua distributie, care sa continue sa joace apoi in serialul TV spin-off, ce va fi difuzat fie de posturile TV traditionale, fie pe platformele de streaming.  Nu se stie deocamdata daca starurile primelor trei filme din aceasta franciza, Shailene Woodley, Theo James si Ansel Elgort, vor juca in filmul pentru televiziune ”Ascendant”. Acel lungmetraj TV va fi regizat de Lee Toland.  

 

Filmele din seria ”Divergent”, realizate pe baza romanelor scrise de Veronica Roth, descriu o societate din viitor, in care oamenii sunt impartiti in caste stabilite in functie de statutul social si de aptitudinile de personalitate ale fiecarui pamantean.  Cele trei filme lansate pana in prezent in cadrul acestei serii cinematografice au generat impreuna incasari de 765,2 milioane de dolari.



Modifică setările cookies